Byggeleder Ole A. Prestegård (fra venstre), prosjektleder i Statens vegvesen Tom Hedalen, Daglig leder Tveito maskin Hallgeir Lie og anleggsleder Tveito maskin Erlend Solheim. Foto: Janne Schumann / Statens vegvesen

Tveito bygger tverrvei på Trollerudmoen

Tveito Maskin hadde det laveste tilbudet på tverrveien på Trollerudmoen, og har nå signert kontrakt.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding denne uken.

Dette er den andre utlyste entreprisen i forbindelse med ny E134 Damåsen – Saggrenda, skriver Vegvesenet.

Tverrveien på Trollerudmoen skal knytte sammen gammel og ny E134. Utbyggingen omfatter blant annet en gang- og sykkelundergang og omtrent to kilometer overvannsledning. Kontrakten er på i underkant av 34 millioner kroner, og i alt ni entreprenører leverte inn tilbud.

– Selv om dette er en liten kontrakt i dette store prosjektet, er den veldig viktig. Bygging av denne tverrveien tidlig i prosjektperioden gir skolebarna i området og andre gående og syklende på strekningen en trygg undergang i anleggsperioden, uttaler prosjektleder Tom Hedalen i Statens vegvesen.

Prosjektleder og daglig leder Hallgeir Lie i Tveito Maskin forteller at han er ivrig etter å sette i gang arbeidet.

– Vi trives godt med Statens vegvesen som oppdragsgiver, og gleder oss til å jobbe med denne kontrakten, som er den største i selskapets over 60 år lange historie, sier Lie.

Arbeidet på Trollerudmoen starter etter planen starten av oktober, og skal tas i bruk tidlig sommeren 2016. 

Hele ni entreprenører kom med tilbud da Vegvesenet lyste ut kontrakten i sommer. I underkant av 18 millioner skilte Tveito Maskins bud på 33.867.634 og det høyeste budet i runden.