Administrerende direktør i Boligbygg trykker hånden til direktør AF byggfornyelse, Nikolai Jansen. 

AF Gruppen signerte stor Boligbygg-kontrakt

AF Gruppen skal bygge og rehabilitere 91 omsorgsboliger for Boligbygg i Oslo. Kontrakten har en anslått verdi på 168 millioner kroner. 

Onsdag 16. september ble kontrakten for Boligbyggs største utbyggingsprosjekt signert. 

Ifølge en pressemelding innebærer kontrakten at AF-gruppen skal samarbeide med Boligbygg i flere år fremover. I Trondheimsveien 387 på Kalbakken skal gamle bygg rives, nye settes opp og den eksisterende høyblokken fornyes. Resultatet skal bli til 91 nye omsorgsboliger.

Kontrakten som inngås mellom de to partene er en totalentreprise. Anslått kontraktsverdi for prosjektet er 168 millioner kroner.

- Dette er et veldig viktig prosjekt for oss. Derfor er vi veldig fornøyde med at AF Gruppen vant konkurransen. AF Gruppen har gjort flere prosjekter for Boligbygg tidligere og er en entreprenør vi har gode erfaringer med. Vi gleder oss til det videre samarbeidet, sa eiendoms- og utviklingsdirektør Tom-Erik Holte under kontraktsigneringen.

Prosjektet blir satt i gang umiddelbart etter kontraktsinngåelse, og planlagt ferdigstillelse er i mars 2019.

Bygningene i Trondheimsveien 387 består i dag av to blokker og et mellombygg. Én høyblokk på 9 etasjer og kjeller, en lavblokk på 2 etasjer og kjeller med et lavere mellombygg i 1. etasje og kjeller som binder blokkene sammen.

I prosjektet skal eksisterende lavblokk og mellombygg rives og det skal etableres ny lavblokk og nytt mellombygg. Disse skal utføres med passivhusstandard. Plasseringen for nybyggene sammenfaller i stor grad med de eksisterende byggene som rives, men har noe større fotavtrykk.

Byggenes samlede bruttoareal er ca. 10 600 m2.

Den nye lavblokka skal inneholde 36 boliger mens mellombygget skal huse fellesarealer for beboerne. Høyblokken skal rehabiliteres til tidsriktig standard og skal bl.a. etterisoleres og få ny fasadekledning. I høyblokken skal det etableres totalt 55 boliger i tillegg til kontor og næringslokaler i 1. etasje.