Vil ha ny løsning på Hafrsfjord bru

Statens vegvesen anbefaler en ny løsning for Hafrsfjord bru hvor man har ei lang bru i stedet for to.

Det skriver Vegvesenet i en pressemelding på sine nettsider tirsdag.

– Vi har hele tiden visst at det er utfordrende å få til en god løsning i landskapet. Etter innspill fra Vegdirektoratet har vi endret anbefalingen vår til kommunene, uttaler prosjektleder for Transportkorridor vest, Tore R. Johansen i Statens vegvesen.

Statens vegvesen sendte i juni forslag til reguleringsplan for riksveidelen av Transportkorridor vest til kommunene Sola og Stavanger. Kommunene skal nå være varslet om endringene, skriver Vegvesenet i pressemeldingen.

– Løsningen vi har kommet frem til, er bedre arkitektonisk enn den første. Nå går vi for ei lang bru på totalt 376 meter. Da slipper vi å bygge en høy mur på Prestaskjeret, sier Johansen i meldingen.

Seilingshøyden skal være uforandret fra det første forslaget på 12 meter.

Vegvesenet har vurdert til sammen fem alternative bruløsninger.

– Det har vært viktig for oss å ivareta nærmiljø og friluftsliv. I den nye anbefalingen har vi trukket det sørlige landkaret for Hafrsfjord-brua omtrent 50 meter nordover. Da blir det mulig å bygge en egen gangbru på om lag 120 meter, noe som sikrer tilkomst for turgåere til Prestaskjeret, sier Johansen.

Prislappen på den nye brua øker etter endringen fra 505 millioner til 592 millioner kroner, skriver Stavanger Aftenblad i en artikkel basert på pressemeldingen.

Forslaget til reguleringsplan skal behandles i Stavanger kommune 17. september, og i Sola kommune 23. september.