Foto: Reuters/Zohra Bensemra

Byggenæringen samlet inn over 350.000 til syriske barn

Mandag ettermiddag inviterte Holte alle sine kunder til en økonomisk dugnad for syriske barn på flukt. Etter selv å ha donert 250 000 kroner som en felles innsats fra ansatte og firmaet, utfordret de byggebransjen til å bli med.

- Vi har snudd oss raskt og håper at du vil gjøre det samme, oppfordret markedsdirektør Christina Jonstang i e-posten som gikk ut. - Hvis bare 500 av våre kunder donerer hundre kroner hver, klarer vi å nå målet vårt på 300.000.

Resultatet lot ikke vente på seg. Allerede innen 1 time var målet nådd, og pengene har fortsatt å strømme inn i løpet av natten og morgentimene tirsdag.

I tillegg til penger, har de mottatt massevis av positive kommentarer. «Takk for et godt og nødvendig initiativ, det er bra at noen går i bresjen». «Jeg støtter alle som har hjerterom til å støtte mennesker i nød». «Hjelp til barn på flukt er uten grenser». Folk har bidratt med ulike beløp, fra 100 til 10.000 kroner, og stadig flere blir med.

- Det er ingen grunn til å stoppe selv om «målet» vi satte på 300 000 er nådd, smiler Christina Jonstang. – Siden givergleden i byggebransjen er så stor, skal det bli spennende å se hvor mye vi sammen klarer å bidra med, legger hun til.

Holte har valgt å støtte Redd Barna, og har etablert innsamlingsaksjonen på http://innsamling.reddbarna.no/barn-paa-flukt/6-1445.

Hun forteller videre at det begynte som en liten spire til en idé.

- Å være vitner til menneskers desperate flukt, ufattelige historier og fryktelige skjebner, gir følelser som meningsløshet, avsky, maktesløshet og fortvilelse. Dugnadsånden og engasjementet blant befolkningen gir håp, og vi i Holte ønsker også å bidra. Vi vil ikke lukke øynene for den største humanitære krisen siden 2. verdenskrig.

Det er fire millioner mennesker på flukt fra Syria, hvor 75 prosent er kvinner og barn. I tillegg er det 12,5 millioner mennesker i Syria, rundt halvparten av befolkningen, som trenger akutt humanitær hjelp som resultat av borgerkrigen.

- Initiativet om å gjøre noe kom fra våre ansatte. Vi bestemte oss derfor for å spørre våre 130 kollegaer om de ønsket å donere sin julegave fra Holte til flyktningene. Responsen har vært overveldende. Å erfare at våre medarbeidere så entusiastisk ønsker å bidra, synes vi er fantastisk, sier Christina Jonstang.

I alt har selskapet donert kr 250.000, og sammen med giverglade bransjekolleger, er de tirsdag formiddag oppe i 354.100 kroner.

- Det er viktig for oss at organisasjonen vi støtter har et veletablert apparat for å hjelpe både de menneskene som er igjen i Syria, og dem som er på flukt. Det har også vært vesentlig for oss å ha fokus på de mest sårbare og uskyldige i denne krisen, nemlig barna, sier Christina Jonstang. For Holte er det viktig å presisere at dette ikke er et politisk utspill, men et ønske om å hjelpe medmennesker i en vanskelig og desperat situasjon.