Illustrasjonsfoto: Arkiv

Vil ikke ha dynamittlager i Eiker

Naboer til entreprenør Øivind Bråthens planlagte dynamittlager på Ormåsen i øvre Eiker ønsker ikke at fem tonn sprengstoff skal oppbevares i området.

Det skriverNRK Buskerudi en artikkel på sine nettsider.

Entreprenør Øivind Bråthen har, ifølge artikkelen, søkt om å få etablere et lager for fem tonn sprengstoff på et område som i dag brukes til å lagre tømmer. Bråthen driver med sprengning av veier og tomter, og har i dag et lager i Modum som han ønsker å flytte til et mer sentralt sted.

Området der lageret er tenkt, ligger 150 meter fra den kommunale innfartsveien til Ormåsen, Jungerveien, og 220 meter fra E134. Dette, mener beboerne i området, blir for nært.

Statens vegvesen, som har ansvaret for E134, uttaler at de ikke har noen innvendinger, da det planlagte lageret oppfyller deres sikkerhetskrav.

Øivind Bråthen søkte i utgangspunktet om å bygge lagringsplass for sju tonn sprengstoff, men har nå nedjustert det til fem tonn, heter det i artikkelen. Han understreker overfor statskanalen at området sikres ordentlig.

– Det blir lagret i godkjente containere. Skulle det skje en eksplosjon, går det rett opp i lufta og ikke alle andre veier. Dessuten skal containerne ha kameraovervåkning og alarmer. DSB har jo godkjent planene, og de har strenge regler som vi må følge, sier Bråthen til NRK.