<p>Torsdag produserte Nordic Isoelementer på Biri sin aller første EPS-blokk (foto: Nordic Isoelementer).<br></p>Foto: Nordic IsoelementerFoto: Nordic IsoelementerFoto: Nordic Isoelementer

Nordic har produsert sin første EPS-blokk på Biri

− Nå har vi kjørt de første blokkene av egenproduserte EPS-blokker, og vi kan trygt fastslå at kvaliteten er topp, sier daglig leder Frank A. Åser i Nordic Isoelementer.

Det var i fjor høst Åser avslørte at Nordic Isoelementer ville etablere egenproduksjon av EPS i sine lokaler på Biri.

─Kvaliteten på EPS vi kjøper for egenproduksjon er for varierende, uttalte han da.

EPS-en skal i hovedsak benyttes som råvare til egenproduksjon, men Åser åpnet også for salg til proffmarkedet i nærområdet.

De siste månedene er produksjonsutstyret kommet på plass på Biri og torsdag ble den første EPS-blokka produsert.

− Nå har jeg blitt EPS-produsent akkurat som jeg lovte. Vi kjørte en del blokker torsdag og i dag har vi skjært hull på blokk nummer to og kvaliteten er perfekt, opplyser han.

− Blir det en lang fase med testing før dere starter full produksjon?

− Vi kommer til å bruke noen dager på intern opplæring sammen med maskinleverandøren, men i neste uke vil vi produserer blokker som vil bli benyttet i egenproduksjonen, sier han.

Parallelt jobber Nordic med å få en ny pakke- og skjærelinje i den nyoppførte hallen opp og gå.

− Denne regner med å være operative på den i løpet av et par uker. Da blir det raskt litt volum, men de nærmeste par månedene blir en innkjøringsperiode. Det er likevel gledelig å se at vi produserer en vare med topp kvalitet allerede fra dag en, sier han.

− Tilbyr du salg til andre med en gang?

− De som vil kan få kjøpe, men det vil ikke bli EPS i original forpakning fra dag én. Vår distribusjonsstrategi er salg direkte til proffmarkedet. Nedslagsfeltet blir det som naturlig er kostandseffektivt i forhold til transportkostnader. Dette blir kortreist EPS, sier Åser.

− Kommer Nordic Isoelementer på Bygg Reis Deg med egenprodusert EPS?

− Det gjør vi. Det blir kult, sier han.