Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp). Foto: Håkon Mosvold Larsen

Vil sikre tunneler for 2,5 milliarder i 2016

Samferdselsministeren foreslår å øke budsjettet for tunnelsikring fra 1,4 milliarder til 2,5 milliarder kroner i 2016.

Det skriverNRK Hordalandi en artikkel på sine nettsider.

I forbindelse med en planlagt brannøvelse i Knappetunnelen i Bergen fredag formiddag, varslet samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) at han innstiller på en kraftig økning i bevilgningene til tunnelsikring på norske riksveier neste år:

  • 1,72 milliarder til fornying.
  • 700 millioner til vedlikehold.
  • 90 millioner til mindre utbedringer.

Økningen er totalt på 1,1 milliarder fra budsjettet for 2015, heter det i artikkelen på nrk.no.

– Arbeid med tunnelsikkerhet er svært viktig. I budsjettet for 2016 vil vi nok en gang øke kraftig, slik at det vil bli brukt totalt 2,5 milliarder på oppgradering og sikring av tunnelene. For bare tre år siden var budsjettet på rundt en halv milliard, så det er altså en femdobling på få år, sier Solvik-Olsen til NRK.

Samferdselsministeren sier pengene skal gå til alt fra nytt dekke og betongvegger til mer avansert sikkerhetsutstyr, men at satsingen forutsetter noen harde prioriteringer av Statens vegvesen, selv om budsjettet økes.

– Hvis vi opprettholder dette nivået i årene fremover, så vil vi komme gjennom og få gjort noe med alle tunnelene vi har. Det tar noen år, men det handler også om å få rasjonell gjennomføring, og på det har vegvesenet kommet med gode råd til oss, sier han.