Morten Bjerke ny styreleder i Jatak AS

Ved ekstraordinær generalforsamling fredag 4. september ble Morten Bjerke valgt som styreleder for Jatak AS.

Bjerke er utdannet siviløkonom fra NHH i Bergen, og har gjennom en lang yrkeskarriere hatt flere ledende roller innenfor norsk byggenæring. Sist kommer Morten fra stillingen som konsernsjef i Mestergruppen AS. Morten har innehatt topplederroller i selskapene LUNA Norge AS og BB-TOOLS Holding AS, i L. A. Lund AS, som i sin tid var en av Østlandets største byggevareaktører. Ut ifra dette selskapet, og sammen med andre byggevareaktører, ble konsernet som vi i dag kjenner som Optimera AS dannet.

Jatakgruppen er Norges største og ledende produsent av takstoler. I tillegg til takstoler leverer medlemsbedriftene industrielt bearbeidede precut-systemer med CNC-teknologi, og elementer til gulv, vegg/fasade og tak. Jatak har utviklet eget konsept for forankring. I mars kjøpte Jatak beregningsprogrammet TRE-DIM. Jatak TRE-DIM vil bli relansert i forbindelse med Bygg Reis Deg 15.

Omsetningen til medlemsbedriftene var i 2014 i overkant av NOK 400mill. ekskl. mva. Ordreinngangsveksten for medlemsbedriftene er pr. uke 46/2015 er på 15 %. Medlemsbedriftene i Jatakgruppen er Are Brug AS, Norsk Tasktol AS, Alfa Tre AS, Alfa Tre Sør AS, Jæren Treteknikk AS, Jatak Ryfylke AS, Jatak Kaupanger AS, Jatak Kaupanger Element, Fræna Treindustri AS, Fræna Elementfabrikk AS og Jatak Trøndelag. I tillegg til dette er det etablert salgskontorer i Haugesund, Bergen og på Gjøvik.

- Dette er en spennende utfordring som jeg ser frem til å ta fatt på. Jatak fokuserer på kvalitet, kompetanse og innovasjon. Dette er viktige verdier som er med på å skape gode løsninger for våre kunder i byggenæringen, blant annet byggevarekjedene, huskjeder og ikke minst byggmestermarkedet og de store entreprenørselskapene. Jeg syns også satsningen på forskalingssystemer til de store vei-, bru- og tunnelprosjektene er svært interessante og spennende. Her er det virkelig muligheter for ytterligere ekspansjon og vekst.

Morten Bjerke er i dag ansatt i eget selskap med fokus på bedriftsrådgivning.