Arkeolog

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region midt
FylkeMøre og Romsdal
StedMolde
Søknadsfrist24.09.2015

Plan -og prosjekteringsseksjonen i Statens vegvesen Region midt søker arkeolog i Molde. De siste årene har vi ansatt flere dyktige medarbeidere, og hos oss vil du komplettere et sterkt tverrfaglig planleggingsmiljø. Arkeologi er et nytt fagområde i Statens vegvesen region midt og du vil være med på å skape din egen arbeidshverdag.

Arbeidsoppgaver

Statens vegvesen har et bredt spekter i arbeidsoppgaver, fra konseptvalgutredning til bygging. Prosjektene er i alle størrelser, omfang og kompleksitet; fra gang- og sykkelveger, skredsikring, trafikksikkerhetstiltak til store utbyggingsprosjekt. Og i hele dette spekteret er det behov for kompetanse innenfor arkeologi. Helt konkret vil oppgavene være:

  • Ansvar for kulturminner/kulturmiljø i planprosjekt.
  •  Tekst og illustrasjoner til kommunedelplaner og reguleringsplaner.
  • Temarapporter for kulturminner i konsekvensanalyser.
  • Oppfølging konsulenter.
  • Samarbeid med andre fagområder.
  • Samarbeid med Kulturavdelingene i fylkeskommunene.

Hvem er du?

Det kreves at du har hovedfag- eller mastergradutdanning innen arkeologi, kulturminnevern eller tilsvarende. Relevant arbeidserfaring er ønskelig. Det vil være en fordel at du har god kunnskap om planlegging etter plan- og bygningsloven.

Personlig egnethet har stor betydning. Vi vil vektlegge at du har gode samarbeidsevner og trives i tverrfaglige prosjektgrupper.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen i utlandet, må den være godkjent av NOKUT (www.nokut.no). Arbeidsspråk er norsk, både muntlig og skriftlig. Det er en fordel at du har førerkort klasse B.

Stort engasjement, mye ansvar og faglig utvikling

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og tungt fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Du påvirker samfunnsutviklingen, og du får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi trenger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer.

Medarbeiderne våre forteller om spennende arbeidshverdager med god balanse mellom arbeid og fritid.

Vi tilbyr også disse godene:

  • Introduksjonsprogram og fadderordning
  • Fleksitid og gode ordninger for avspasering
  • God Pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse
  • Etatsskoler og gode muligheter for faglig påfyll

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene, dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli offentliggjort, selv om du har bedt om unntak fra denne, jf.Offl. § 25. Du vil i så fall bli varslet.

Mer informasjon og søknad
Spørsmål om stillingen rettes til seksjonsleder Anni Kari Pedersen, tlf 90524355. Søknad med CV sendes elektronisk via vegvesen.no/jobb senest 24.09.2015. Vi ber om at du laster opp dine vitnemål og attester.

Vis flere stillinger: