Nye Nord-Trøndelag Teater. Illustrasjon: Pir IINye Nord-Trøndelag Teater. Illustrasjon: Pir IINye Nord-Trøndelag Teater. Illustrasjon: Pir IINye Nord-Trøndelag Teater. Illustrasjon: Pir IINye Nord-Trøndelag Teater. Illustrasjon: Pir IINye Nord-Trøndelag Teater. Illustrasjon: Pir II

Bygger Trøndelag-teater til 100 millioner

Grunnsteinen på nye Nord-Trøndelag Teater ble mandag lagt ned, og det snaut 100 millioner kroner dyre kulturbyggprosjektet er for alvor i gang.

Det skriverAdresseaviseni en artikkel på sine nettsider.

Det er Verdal kommune blir eier av bygget, mens fylkeskommunen, som eier av Nord-Trøndelag Teater, blir leietaker. Den nye teaterbygningen blir, ifølge artikkelen på adressa.no, på omtrent 3.400 kvadratmeter, og det skal stå innflyttingsklart høsten 2016.
Bygget er tegnet av Pir II arkitekter.

– Det er en fantastisk dag for kulturlivet i hele regionen vår. Vi vil få et moderne produksjonshus for teater som gjør oss i stand til å opprettholde og videreutvikle aktiviteten vi har i dag, sier teatersjef Nora Evensen til avisen.

Bygget har en nøyaktig prislapp på 99 millioner kroner. Fylkeskommunen har på sin side garantert for en husleie på 5,5 millioner hvert år i 30 år.

Det nye teateret blir et 20 meter høyt bygg med scenetårn. Byggmester Grande er entreprenør på prosjektet.