LP6505 er den nye tandemvalsen fra Atlas Copco.

Ny tandemvalse fra Atlas Copco

Form følger funksjon i Atlas Copcos nye tandemvalse LP6505.

Den utvendige designen er kanskje den tydeligste nyheten. De nye dekslene gir enkel tilkomst til alle servicepunkter, for eksempel ved vedlikeholdsarbeid på motoren og lading av batteriet. Bremsene, som tidligere var manuelle, er byttet ut med automatiske, hydrauliske bremser. Når trykket reduseres, bremses valsen automatisk. Når trykket øker, slipper bremsene igjen. LP6505 har dessuten nye skrapringer som hindrer at materiale setter seg fast på tromlene. Den nye modellen er kort sagt en enklere maskin å betjene, skriver Atlas Copco i en pressemelding.

– 10 suksessrike år

– Etter ti suksessrike år med vår hydrauliske tandemvalse LP6500 oppgraderer vi nå til LP6505, uttaler Kjell Helgesson, produkt- og applikasjonsspesialist innen Light Compaction, i meldingen.

– Den nye valsen er naturligvis helhydraulisk, både med tanke på vibrasjon og kjøring, men den har også nydesignede og elegante deksler. Dessuten bruker vi vår nye kjølemetode for hydraulikkoljen, slik at temperaturen holdes nede selv når omgivelsestemperaturene er høye, fortsetter han.

Alene på markedet

Atlas Copco er, ifølge pressemeldingen, den eneste produsenten som tilbyr denne typen hydraulikkoljekjøling. Det skal gi flere fordeler å holde temperaturen nede, heter det i meldingen.

  • Slitasjen på komponentene reduseres
  • Batteriets levetid øker 
  • Polymerdetaljer, som pakninger og gummikomponenter, bevarer sin funksjon og hindrer lekkasjer i maskinen

 At maskinen holdes avkjølt, forlenger ganske enkelt levetiden, skriver Atlas Copco.

Lavt vibrasjonsnivå

LP6505 har flere andre brukervennlige funksjoner.
– Operatøren har også enkel tilgang til gasspaken, den elektriske starteren og vannreguleringen, og maskinen har samme lave vibrasjonsnivå som LP6500, sier Helgesson.