Ny produksjon kan gi 80 nye arbeidsplasser på Herøya

Elkem Solar gjenåpner REC-fabrikken på Herøya i Porsgrunn. Det betyr opp mot 80 nye arbeidsplasser.

Elkem Solar er enig med konkursboet etter REC om å overta deler av REC-fabrikken på Herøya for å starte ny solproduksjon.

– Dette er grønn omstilling i praksis. Vi starter opp igjen industriproduksjon i tomme lokaler, utvikler ny fornybar-teknologi og skaper 70-80 nye arbeidsplasser, sier administrerende direktør i Elkem Solar Inge Grubben-Strømnes.

Målet er å starte opp drift allerede første halvår 2016. Satsingen vil også gi et titall indirekte arbeidsplasser, med rom for videre vekst, ifølge Grubben-Strømnes.

Han understreker at Elkem Solar trenger velvilje og innsats fra både lokale og nasjonale myndigheter for å realisere prosjektet.

– Dette er et prosjekt med betydelig risiko og anlegget må oppgraderes for flere hundre millioner kroner. Vi trenger politikere som forstår og verdsetter betydningen av norsk industri. Vi trenger også hjelp fra virkemiddelapparatet, sier Grubben-Strømnes.

Miljøstiftelsen ZERO sier dette er svært gode nyheter for norske arbeidsplasser og det grønne skiftet.

– Solcelleindustrien vokser enormt på verdensbasis, og er en grønn næring Norge fortsatt har gode muligheter til å lykkes i, sier leder i miljøstiftelsen Marius Holm.