FDVU/FM dataverktøy: – show and tell!

StedLysaker, Norge
ArrangørBuildingSmart Norge og NBEF
Fra17.09.2015
Til17.09.2015
TidspunktTorsdag kl 12.00 - 16.00

Målgruppe:
Alle som ønsker å effektivisere eiendomsforvaltning, FDVU og FM ved hjelp av digitale verktøy som fungerer sammen med standardene for åpen BIM.

Kursomtale:
I en rapport som nylig ble publisert av JCI Global Workplace Solution; "Digitization: The key to maintaining a competitive advantage in Enterprise Facilities Management" vises det bl.a. til den raske teknologiske utviklingen som bl.a. inkluderer de hypede fenomenene "Internet of things" og "Big data". Forfatteren av denne rapporten vil bidra under sesjonen "digitalisering av FM" på FM-konferansen 2015. "Data for drift - Drift av data" er tittelen på en dansk rapport om beste praksis for byggherrens håndtering av data. For en eiendomsforvalter og FM-ansvarlig handler stadig mer om hvordan oppnå en mer effektiv informasjonsbehandling, og NBEF får stadig spørsmål om vi har tips og råd om hva som er viktig å vektlegge i for eksempel en anskaffelsesprosess for FDVU dataverktøy. Vi har gjennom flere år arrangert kurs i "FDVU dataverktøy". 

NBEF er medlem av buildingSMART Norge og har for tiden ledervervet i byggherreforum. Det er et mål for oss at våre medlemmer tilegner seg kunnskaper om digitalisering generelt, og til hvordan digital bygningsinformasjon basert på standarder for åpen BIM kan effektivisere arbeidet ved å samspille med FDVU- og FM-dataverktøy spesielt. Vi har derfor gleden av å invitere alle våre medlemmer til dette medlemsmøtet arrangert av buidlingSMART Norge. Du kan selvfølgelig delta selv om du ikke mer medlem, men må da dekke kostnadene for dette selv. 

FDVU og FM er et viktig fokusområde for digitalisering. Temaet er stort. Det omfatter som-bygget BIM, produktinformasjon, datafangst, forvaltning samt løsninger for lagring av, vedlikehold av og enkel tilgang til informasjon. Medlemsmøtet gir programvareleverandører mulighet for å vise deres løsninger for våre medlemmer. Vi ber dem blant annet gi svar på:
• Hvilke FDV-/FM-prosesser de støtter
• Hvordan de benytter seg av åpen BIM/IFC
• Mulighet for datafangst av produktinformasjon?
• Mulighet for kobling av produkter til økonomisystem?
• Verktøyets tilgjengelighet on-site (streaming etc.)?

Påmeldingsfrist: 15. september

Program og påmelding