NCC startet opp fire nye veidrift-kontrakter

NCC Roads tok 1. over ansvaret for fire nye driftskontrakter for Statens vegvesen.

Med oppstarten av kontraktene Solør, Rjukan, Indre Ryfylke og Arendal Øst har NCC Roads til sammen elleve driftskontrakte i sin portefølje.
Arbeidet i forkant av oppstarten av de nye kontraktene har gått som planlagt og NCC Roads er klare for å sette i gang arbeidet med å drifte både nye og allerede eksisterende kontraktene.
- Våre folk har jobbet godt med å få på plass en organisasjon til å håndtere de nye kontraktene. Vi er klare til å betjene de nye og eksisterende kontraktene, sier sektorsjef Frank Mathillas.
Kontraktene gjelder i fem år og drifts- og vedlikeholdsoppgaver, med funksjonsansvar for noen av oppgavene, på riksveger, riks-g/s-veger, fylkesveger og fylkes-g/s-veger med tilhørende sideanlegg, sidearealer, utstyr og installasjoner innenfor kontraktsområdet.
- NCC har ambisjoner om å være en sentral aktør i markedet for vegvesenets driftskontrakter. Vi er derfor meget glade for at vi nå har startet opp fire nye konrakter., sier Frank Mathillas.

 NCC-konsernet gjennomfører 3. september en felles sikkerhetsdag for alle ansatte i konsernet. Ved alle avdelingene i konsernet stanser arbeidet opp kl. 09:00 og alle diskuterer sikkerheten på arbeidsplassen og går gjennom de planer som gjelder. Dagen kalles internt for Awareness Day og alle de om lag 18 000 ansatte i konsernet deltar på sikkerhetsdiskusjonene rundt om i Norden.
- Det er en viktig dag for oss og den bidrar til et ekstra fokus på sikkerheten på de nye driftskontraktene. Våre folk jobber på veien til daglig. Da er det avgjørende at vi tenker godt gjennom hvordan vi utfører arbeidet, sier direktør for NCC Roads Veiservice, Frank Mathillas.
Alle ansatte og underentreprenører må gjennomføre nødvendig sikkerhetsopplæring før de kan delta i arbeidet. Nødvendige kurs er nå gjennomført og Awareness Day passer fint inn i driftsopplegget nå rett før vintersesongen starter opp.