Universitetsaulaen i Bergen. Foto: Statsbygg

Ny universitetsaula åpner i Bergen

Vestlandets nye festsal åpner onsdag.

Det skriver Statsbygg i enpressemeldingpå sine nettsider.

Statsbygg har rehabilitert sørfløyen ved Universitetsmuseet i Bergen, og den nye universitetsaulaen er endelig åpningsklar, heter det i meldingen.

Aulaen har plass til om lag 400 personer, og skal være en festsal for Universitetet i Bergen og hele Vestlandet, skriver Statsbygg. Den vil bli brukt til høytidelige seremonier, men kan også leies ut for konserter og konferanser.

Tidsriktig og historisk

I tillegg til aulaen er en ny kafé med tilhørende fasiliteter nå på plass i sørfløyen.

– Vi er stolte av å overlevere en tidsriktig festsal for universitetets små og store anledninger, samtidig som den restaurerte fløyen reflekterer byggets opprinnelse fra 1898, uttaler byggherredirektør i Statsbygg, Synnøve Lyssand Sandberg.

Verneverdig bygg

Både selve museet og hageanlegget som omkranser bygget er fredet. Derfor må innovative løsninger til i det som er landets eldste museumsbygg, skriver Statsbygg.

– Her er det meste av tekniske anlegg skjult på finurlige måter. Friskluft kommer inn gjennom luftkammer under gulvet og spalter langs veggen, og avtrekk er kamuflert i konstruksjonen i taket, forteller Statsbyggs prosjektleder Geir Barton Torsæter.

Obas Vest har vært totalentreprenører for prosjektet, og b+b arkitekter har vært arkitekt, heter det i pressemeldingen.