Foto: Opedal Drift

Opedal Drift signerte veikontrakt i Valdres

Tirsdag signerte Opedal Drift med Oppland fylkeskommune og Statens vegvesen for fem års veidrift i Valdres, verd omtrent 175 millioner kroner.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding tirsdag.

De meste fem årene skal Voss-selskapet Opedal Drift drifte og vedlikeholde veiene i Valdres-kommunene, hvilket vil si Sør-Aurdal, Nord-Aurdal, Etnedal, Vang og Øystre og Vestre Slidre.

– Opedal Drift en ny entreprenør i Statens vegvesen Region øst, men de har flere kontrakter med Region vest og sør. De holder til på Voss, men vil nå få kontorsted på Kalplassen på Leira, forteller Syver Øistuen i Statens vegvesen.

Kontrakten omfatter, ifølge pressemeldingen, drift og vedlikehold av riks- og fylkesveier og tilstøtende gang- og sykkelveier i Valdres-kommunene. Dette vil si omtrent 140 kilometer riksvei, 20 kilometer gang- og sykkelvei på riksveiene, 610 kilometer fylkesvei med 10 kilometer tilhørende gang- og sykkelvei.

– Oppland fylkeskommune eier totalt 3.025 kilometer vei i Oppland, så denne kontrakter gjelder en betydelig mengde og en viktig kontrakt for oss. Drift og vedlikehold av veier er viktig for å opprettholde sikre og fremkommelige veier, uttaler leder av Strategisk samferdsel i Oppland fylkeskommune, Anita Brenden Moshagen, i pressemeldingen.

Kontrakten har en sum på 174.900.000 kroner, og har en varighet fra første september i år til 31.8.2020.