Foto: EllaPitrFoto: EllaPitrFoto: EllaPitrFoto: EllaPitrFoto: EllaPitrFoto: EllaPitrFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: EllaPitrFoto: EllaPitrFoto: EllaPitrFoto: EllaPitrFoto: EllaPitrFoto: EllaPitrFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik HalvorsenFoto: Eirik Halvorsen

Se Block Berge Bygg-rekorden som vekker verdens interesse

Verdens største utendørsmaleri har i disse dager trukket verdenspressens øyne mot Klepp og taket på Block Berge Byggs Rogaland-fabrikk.

En av de store avisene som har fattet interesse for rekorden i Rogaland, er amerikanske Huffington Post, som omtaler kunstverket i en artikkel på sine nettsider.

I artikkelen anbefaler kulturredaktøren i avisen alle som befinner seg i norsk luftrom, om å ta turen over Klepp i Rogaland.

Foto: Eirik Halvorsen

«Her kan du få et fugleperspektiv av et av verdens største takmalerier, synlig fra fly som går inn og ut av Sola flyplass», råder senior kunst- og kulturredaktør Kathrine Brooks i artikkelen.

Maleriet «Lilith and Olaf» er verket til den franske kunstnerduoen Ella & Pitr, og skal være inspirert av Kong Olav I. Maleriet dekker mesteparten av de 21.000 kvadratmeterne tak på Block Berge Byggs fabrikk i Klepp kommune, og kunstnerne, sammen med en stor gjeng frivillige hjelpere, fullførte kunstverket på mindre enn fire dager.

Saken fortsetter under bildet.

Foto: Eirik Halvorsen

«Lilith and Olaf» er det første kunstverket som presenteres på den store gatekunstfestivalen Nuart i Stavanger.

Sola lufthavn har allerede begynt å legge om flyrutene for å gi flest mulig flypassasjerer muligheten til å se maleriet på Block Berge Byggs fabrikk. Entreprenøren har inngått et treårig samarbeid med festivalen, og takmaleriet er det første samarbeidsprosjektet av flere, heter det i en pressemelding fra Block Berge Bygg.