Flere hundre mister jobben i Aker Solutions

Opp mot 500 kan bli rammet av en omfattende nedbemanningsprosess i Aker Solutions' subseavirksomhet.

– Aker Solutions har i dag informert ansatte om at det er behov for å justere arbeidskapasiteten i selskapets norske subseavirksomhet på grunn av et vedvarende lavt aktivitetsnivå i markedet, heter det i en melding fra selskapet.

Kuttplanene vil kunne ramme ansatte på Fornebu i Bærum, Stokke i Vestfold, Moss i Østfold og Tranby i Buskerud. Ifølge selskapet vil kuttene skje gjennom oppsigelser, men også ved naturlig avgang og omplasseringer av ansatte til andre deler av selskapet.

Lavere aktivitet

– Oljeselskapene reduserer sine investeringer og utsetter enkeltprosjekter, og det har ført til en markant nedgang i aktiviteten i det norske oljeservice-markedet det siste året, forklarer Per Harald Kongelf, sjef for Aker Solutions i Norge.

– Det er derfor blitt nødvendig å tilpasse kapasiteten i deler av virksomheten vår, fastslår han.

Den oljerelaterte næringen har i mange måneder opplevd en markant nedgang, noe som har ført til at en lang rekke selskaper har både gjennomført og varslet til dels kraftige nedbemanninger.

Flere kutt

Tidligere i år kunngjorde Aker Solutions at subsea-basen i Ågotnes skal slankes med inntil 200 stillinger. I tillegg forsvinner omtrent 300 stillinger i forretningsområdet vedlikehold, modifikasjoner og operasjoner (MMO) i Norge.

Men også utenfor Norge ser selskapet seg nødt til å kutte. Også her er det i hovedsak innenfor subsea-virksomheten at kuttene tas. Foreløpig er det snakk om omtrent 400 stillinger.

En prosess som skal styrke nettopp denne delen av organisasjonen globalt, er allerede i gang, og mer informasjon om dette arbeidet er ventet innen utgangen av året.

Effektivitet

– Vi ser et behov for en mer strømlinjeformet organisasjon for å redusere kompleksiteten og øke effektiviteten. Dette vil føre til mer effektive prosesser og styrke driften, sier sjef for selskapets globale subsea-virksomhet, Alan Brunnen.

Totalt jobber rundt 8.000 av selskapets om lag 16.000 ansatte i 20 land innenfor subsea-virksomheten. 3.000 av disse har sin arbeidsplass i Norge, mens resten jobber i land som Brasil, Angola, Malaysia, USA og Storbritannia.