BNL: Behov for norskopplæring

En ny rapport viser at det er stort behov for norskopplæring, særlig i byggenæringens bedrifter.

I samarbeid med Byggenæringens Landsforening, Norsk Industri og Fellesforbundet har Vox på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet kartlagt behovet for norskopplæring for arbeidsinnvandrere i byggenæringen og industrien, skriver BNL på sine nettsider.

Flere får mulighet til å få norskopplæring på arbeidsplassen. Regjeringen legger nå til rette for at bedrifter kan få midler til å gjennomføre slik opplæring.

For BNL er derfor regjeringens beslutning et viktig skritt i riktig retning.

- Vår oppfatninger er at alle arbeidsinnvandrere bør få tilgang til norskopplæring. Dette vil dem gode muligheter på arbeidsmarkedet generelt fordi det å beherske norsk også gi en tilgang til å forstå den norske kulturen med selvstendige medarbeidere og flat struktur. Vi vet at mange blir lenge i Norge og gode norskkunnskaper vil bidra til at det ikke blir "låst Inne" ved omstillinger og ledighet. Norskkunnskaper fremmer også godt arbeidsmiljø, sikker produksjon og produktivitet, skriver BNL i meldingen.

For BNL er det videre viktig at norskopplæringen på sikt gjøres obligatorisk for arbeidsinnvandrerne. BNL ser frem til videre samarbeid med regjeringen på dette området.