Øvelse gir redusert kapasitet på E6

E6 nord for Eidsvoll får redusert kapasitet under en beredskapsøvelse tirsdag ettermiddag og kveld. Rundt 400 aktører skal øve sammen i forbindelse med åpningen av Ulvintunnelen.

Mellom klokken 17 og 21 tirsdag vil det være stor aktivitet med utrykningskjøretøyer og det skal slippes ut røyk i forbindelse med øvelsen, skriver Romerikes Blad. Ulvintunnelen ligger langs Mjøsa, rett sør for fylkesgrensen mellom Akershus og Hedmark. Den nesten fire kilometer lange togtunnelen er en del av det nye dobbeltsporet langs Mjøsa og går delvis parallelt med Morskogtunnelen på E6.

– Om lag 200 markører og like mange aktører fra ulike etater er med på øvelsen. Vi har lagt den til et tidspunkt etter at det verste av rushtrafikken har gitt seg, så vi håper trafikken vil avvikles greit, sier kommunikasjonsrådgiver Olav Nordli i Jernbaneverket.

Han sier det er normal prosedyre å holde beredskapsøvelse før en såpass stor tunnel åpnes.

– Tunnelen har mye utstyr og installasjoner som skal bidra til sikker evakuering, og vi ønsker å se hvordan dette fungerer og om det er forbedringer som må gjøres før tunnelen åpnes for trafikk, sier han. I tillegg påpeker han at det er en viktig anledning for nødetatene til å trene sammen i tunnelen.