– Åpningen av Kid Interiørs hovedkontor og lager er en viktig milepæl for hele området, sier Bjørn Rune Gjelsten (t.h). Her sammen med administrerende direktør i Fabritius Eiendom AS, Asgeir Solheim og administrerende direktør i Kid Interiør AS, Kjersti Hobøl.

Gjelsten åpnet Kid-bygg

Det var en stolt Bjørn Rune Gjelsten som åpnet Kid Interiørs nye 13.500 kvadratmeter store hovedkontor og lager i Lier sist onsdag.

Gjelsten Holding AS kjøpte drammensselskapet Kid Interiør AS i 2012. – Jeg bruker å si at jeg kjøpte gardiner for én milliard kroner, smiler Bjørn Rune Gjelsten.
Tre år tidligere kjøpte et annet Gjelsten-selskap, Fabritius Eiendom AS, den da svært forurensende Nodest-tomta på Lierstranda. Onsdag 26. august kunne gründeren altså åpne Kid Interiørs splitter nye hovedkontor og lager, nettopp på denne tomta der det allerede er konkrete planer om nye utvidelser.

Unik miljøopprydding
– Åpningen av Kid Interiørs hovedkontor er en viktig milepæl. Det så helt annerledes ut da jeg tuslet rundt her for nærmere 10 år siden. Det var rett og slett et trist syn. Forurensningen var stor, men i samarbeid med NOAH (Norsk Avfallshåndtering) har vi gjennomført et av landets største miljøoppryddingsprosjekt i en strandsone noensinne. Totalt har vi brukt 60 millioner kroner på dette, noe som jeg er overbevist om også har vært et viktig signal for både kommunen og andre aktører i området, påpeker Gjelsten.

Det er Fabritius som både er gårdeier og byggherre for storprosjektet. Selskapet, som forvalter 300.000 kvadratmeter eiendom i og rundt Oslo, er en ledende aktør innen utvikling og forvaltning av kombinasjonseiendom og byutvikling på Østlandet.

Har tilført kvalitet

– Ett av våre mål var å tilføre ny kvalitet til Lierstranda. Ved at vi har revet gjerder og porter, laget grøntområder og etablert en gang- og sykkelvei forbi tomta, har vi på mange måter gitt området tilbake til innbyggerne, påpeker administrerende direktør i Fabritius Eiendom AS, Asgeir Solheim.

Solheim skrev kontrakt med hovedentreprenør A Bygg på vårparten 2014. Byggestart var 18. juli året etter, og allerede 1. juni 2015 var bygget på 13.500 kvadratmeter innflyttingsklart.

– Byggetid på under ett år for et så stort bygg må være norsk rekord. Og det har i tillegg blitt et flott bygg som ligger strategisk til nær Drammen havn og andre logistikk-knutepunkt, sier Bjørn Rune Gjelsten.

Må utvide mer

Kid Interiørs administrerende direktør, Kjersti Hobøl, er da også strålende fornøyd med nybygget etter en del år i trange omgivelser i Drammen. – Kid Interiør har levert rekordresultater de siste årene, men vi har vært hemmet av for trange og lite praktiske lokaler. Nå har vi fått et velfunksjonerende bygg som kan bringe bedriften videre inn i fremtiden, sier Hobøl som innen kort tid legger til rette for enda mer vekst.

– Ja, selv om vi nå øker lagerkapasiteten med 43 prosent, vil det bli behov for ytterligere utvidelser på 4.000 kvadratmeter her på Lierstranda. Innen kort tid håper vi å kunne doble lagerkapasiteten, sier Kid Interiør-direktøren som mener flytteprosessen på bare syv dager viser hvilken entusiastisk og dyktig gjeng hun leder i Kid Interiør.