Fra venstre: daglig leder Atle Sylvarnes i Backer AS, lærling Bernt-André Skulstad, ordfører Trude Drevland og opplæringskonsulent Karl Strømsnæs i Byggopp Hordaland. Foto: EBA Vestenfjelske

Bergens første byggdrifterlærling

 Tirsdag 1. september starter 17 år gamle Bernt-André Skulstad som Bergens første læring i byggdrifterfaget.

 Det er Backer AS som tar inn byens første lærling i byggdrifterfaget.

Ordfører Trude H. Drevland ønsket ham lykke til da kontrakten ble signert fredag 28. august.

Byggopp Hordaland har ambisjoner om å rekruttere mange flere lærlinger i byggdrifterfaget.

Bent-André har gått to år på elektrofag på Bergen Maritime videregående skole med spesialisering i elenergi.

Backer Eiendom eier cirka 60.000 kvadratmeter kontor-, sykehus-, helse-, skole- og kombinasjonslokaler i ulike bygg i Bergen og forvalter selv alle eiendommene i porteføljen. Den unge lærlingen skal derfor få nok å bryne seg på.

– Det er et samfunnsansvar å ta inn lærlinger, og det gjør vi gjerne. Samtidig tror vi en 17-åring med hans bakgrunn vil kunne tilføre vår virksomhet og våre medarbeidere mye verdifull kunnskap, ikke minst når det gjelder å ta i bruk ny teknologi i driften av våre mange bygg, sier daglig leder i Backer, Atle Sylvarnes.

Ordfører Trude H. Drevland håper flere vil gjøre som Backer og satse på ungdommen. Det er nå over 250 ungdommer i Hordaland som trenger læreplass.

– Bernt-André har vært heldig som har fått den første læreplassen i det nye byggdrifterfaget, og jeg håper flere vil gjøre som Backer og satse på ungdommen.

Opplæringsleder Jonny Olsen i Byggopp Hordaland sier at Byggopp er i dialog med flere eiendomsselskap som har signalisert sterk interesse for å ta inn lærlinger i sine virksomheter.

Både Olsen og opplæringskonsulent Karl Strømsnæs i Byggopp understreker at byggdrifterfaget er et satsingsområde for Byggopp Hordaland.

– Vår ambisjon er at dette skal bli et av de største fagene for opplæringskontoret. I øyeblikket har vi oppfølgingsansvaret for 170 lærlinger i Hordaland, hvorav de fleste i tømrer- og betongfaget. Det spesielle med byggdrifterfaget er at lærlinger kan rekrutteres både blant elever som har valgt Bygg- og Anleggsteknikk og elever med annen byggrelatert kompetanse.