Seksjonsleder vegseksjonen Nord-Trøndelag

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region midt
FylkeNord-Trøndelag
StedSteinkjer
Søknadsfrist13.09.2015

Ved Vegavdeling Nord-Trøndelag er det ledig stilling som seksjonsleder for vegseksjonen. Seksjonen har ansvar for utbygging, drift og vedlikehold av riks- og fylkesveger i fylket. Den har til sammen 28 ansatte (inklusiv seksjonsleder), hovedsakelig ved avdelingskontoret i Steinkjer samt noen ansatte i Namsos og Stjørdal. Seksjonen er prosjektorganisert med prosjekt for både utbygging-, drift og vedlikehold. Vegavdeling Nord-Trøndelag er organisert med en vegseksjon, en seksjon for plan- og trafikk samt en stab. Som seksjonsleder hos oss vil du gjøre en innsats som betyr mye for de som skal ferdes trygt langs vegene våre. For mer informasjon om etaten se www.vegvesen.no

Hva skal du jobbe med?
Din hovedoppgave vil være ledelse av vegseksjonen med faglig ansvar, budsjettansvar og personalansvar for medarbeiderne. Videre skal du sørge for effektiv og trygg gjennomføring av et bredt spekter av oppgaver; prosjektplanlegging, bygging og drift- og vedlikehold. Som leder skal du være en faglig pådriver og veileder for medarbeiderne. Du vil også delta i arbeid med langtidsplaner og med strategiske spørsmål, slik som kontraktstrategier internt i vegvesenet og sammen med fylkeskommunen. Arbeidet innebærer også kontakt med trafikanter, grunneiere, interesseorganisasjoner, kommuner, andre offentlige etater og media. Evnen til god og effektiv ledelse av personell er sentralt for å lykkes i stillingen. Som seksjonsleder inngår du i vegavdelingens ledergruppe, og du rapporterer til avdelingsdirektøren. Som resten av avdelingsledelsen vil du ha kontor i Steinkjer.

Hvem er du?
Du må ha minimum treårig relevant bachelorutdanning eller lignende fra universitet eller høgskole. Det er ønskelig med erfaring fra prosjektarbeid/prosjektledelse og personalledelse. Det er en fordel at du har innsikt i vegfaglige spørsmål. Personlig egnethet vil bli vektlagt. Du er en motiverende og samlende leder med gode kommunikative evner som ønsker å oppnå resultater gjennom dine medarbeidere. Du må kunne omsette strategier og mål til handlinger, og være en pådriver for at seksjonen leverer gode resultater.

Hva tilbyr vi?
Lønn fastsettes etter nærmere avtale i henhold til etatens lønnspolitikk. Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse. Videre kan vi tilby gunstige arbeidstidsordninger, gode pensjons- og forsikringsordninger, samt muligheter for etter- og videreutdanning.

Annet
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.

Statens vegvesen jobber for likestilling og mangfold. Vi ønsker medarbeidere av begge kjønn, fra alle aldersgrupper og fra ulike etniske grupper og nasjonaliteter. Dessuten er vi en IA-bedrift og arbeider aktivt for å rekruttere flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Søknad med CV sendes elektronisk, søk her

Vi setter pris på om du har anledning til å laste opp dine vitnemål. Originale vitnemål og attester samt bekreftede kopier tas med til et eventuelt intervju. Nærmere opplysninger om stillingen kan du få ved å kontakte avdelingsdirektør Magne Steiner Malmo, tlf 411 31 800.

Vis flere stillinger: