Store værproblemer i Bergen

Store nedbørsmengder skapte store problemer i Bergen torsdag. Blant annet ble flere veier stengt, og lynnedslag startet brann i et rekkehus.

Vegtrafikksentralen i Bergen fikk torsdag flere meldinger etter tordenvær og kraftige regnbyger.

– Det er mange køer og vanvittig med biler mange steder. Store mengder med vann har ført til store trafikkproblemer, sier vaktoperatør Idar Sangolt til Bergensavisen.

Ifølge Bergens Tidende er Krokeidevegen stengt på grunn av flom og jordras.

– Veien vil bli stengt en stund fremover. Her må geologer sjekke stedet, sier vaktoperatør Jan Marøy ved Veitrafikksentralen.

Også fylkesvei 557 er stengt fra Sandeide på Bjørgeveien på grunn av at begge felt er oversvømt. Også riksvei 555 er stengt ved Lyngbø på grunn av mye vann i området.

– Det er generelt mye vann i veibanen. Folk må være forsiktige når de kjører, sier trafikkoperatør Idar Sangholdt.

Med uværet fulgte mye lyn og torden. Et lynnedslag satte fyr på et rekkehus på Sandsli, og det var åpne flammer, ifølge brannvesenet.

Alle i rekkehuset ble evakuert, og brannvesenet har kontroll på hvem som befant seg i bygget, skriver Bergens Tidende. Ifølge Bergensavisen ble to personer, deriblant et lite barn ble tatt hånd om av helsepersonell. Det skal ha pådratt seg noen mindre pulver- og røykskader. Brannen ble meldt slukket 16.54.