Rusta utvider med fire nye varehus på Østlandet

Den svenske varehuskjeden Rusta som per nå er å finne syv steder i Norge, ekspanderer på Østlandet med fire nye varehus.

På sikt er planen 50 varehus her til lands.

Rusta satser for fullt på det norske markedet, og nå har den svenske varehuskjeden skrevet kontrakt om etablering av fire nye varehus på Østlandet. Dette kommer i tillegg til de sju varehusene som allerede er åpnet i Norge. De fire nye varehusene vil åpne i Drammen, Sandefjord, Hønefoss og Rygge.

Ser etter dyktige medarbeidere på Østlandet

—Vi gleder oss over å kunne bidra til å videreutvikle lokalmiljøene på Østlandet. Regionen er perfekt for oss som trenger god plass. Rusta har bygget opp en sterk norsk organisasjon, men trenger flere dyktige medarbeidere på Østlandet. Selv ser vi på Rusta som en stor familie, og vi ønsker oss derfor serviceorienterte ansatte som har erfaring fra varehandel, liker variasjon og som vil være med å bygge noe fra grunnen av, sier Thomas F. Erlandsen, som er daglig leder for Rusta i Norge.

Nesten alt til hjemmet

Konseptet til Rusta går ut på å tilby kundene nesten alt til hjemmet til svært gunstige priser. Med 78 varehus i Sverige kjøper de inn store partier direkte fra egne produsenter i Asia. Rusta har produkter innenfor alt fra forbruksvarer til tapet, tepper og elektronikk. Norge har så langt tatt imot konseptet med åpne armer, og Rusta ser lyst på fremtiden også her i landet.

—Vi driver et sesongbasert varehus med flere ulike avdelinger og behov innenfor ulike kompetanseområder så mulighetene er mange. Vi gleder oss til å ønske velkommen til fire nye varehus på Østlandet til høsten og neste år, sier Thomas F. Erlandsen i Rusta.

Utvider i Norge

Rusta har helt fra begynnelsen presisert at jakten på lokaler som passer kriteriene deres er svært viktig. De til nå syv varehusene i Norge ligger alle i lyse lokaler på rundt 2000 kvm med stor takhøyde. Dette har også vært blant kriteriene for de nye varehusene.

—Viljen til å utvide er så absolutt tilstede, vi har nå funnet fire flotte lokaler som oppfyller våre kriterier. At flaten er stor nok til å romme hele sortimentet er selvfølgelig et must. Planen vår på sikt er 50 varehus her til lands, nå beveger vi oss nærmere dette målet, avslutter Thomas Erlandsen, sjef for Rusta i Norge.

Varehusene på Rygge Storsenter, Hønefoss (Hvervenmoen) og Drammen (Gamle CC) blir på ca. 2200 m2 hver, mens varehuset i Sandefjord (Kilen) blir på ca. 2300 m2. Planen er å åpne i Rygge høsten 2015, Hønefoss og Sandefjord våren 2016, og Drammen høsten 2016.