Norgeshussjef Dag Runar Båtvik: – Totalt sett fikk vi de beste betingelsene hos Optimera. Derfor falt valget på dem.

Norgeshus flytter innkjøp til Optimera

Mestergruppen mister en omsetning på over 300 millioner kroner gjennom Byggeriet Proff når boligkjeden Norgeshus fra kommende nyttår flytter sine innkjøp til Optimera.

Norgeshussjef Dag Runar Båtvik bekrefter overfor Byggeindustrien at det er skrevet en intensjonsavtale om med Optimera, men presiserer at endelig samarbeidsavtale ennå ikke er undertegnet. Han varsler imidlertid at det vil bli sendt ut en fyldig pressemelding om saken om ikke alt for lenge.

– Best totaltilbud

Båtvik opplyser at begrunnelsen for å flytte innkjøpene er sammensatt.

– I Norgeshus er vi opptatt av alltid å ha de beste rammebetingelsene. En eventuell avtale med Optimera går på pris, men også tilbud innen byggeteknikk, IT-systemer og oppfølging, sier han.

Han innrømmer at det er tungt å flytte på seg på denne måten.

– Vi har hatt et langt og godt samarbeid over 14 år. Derfor er det ikke med letthet vi innleder et samarbeid med en ny aktør for oss. Totalt sett fikk vi de beste rammebetingelsene hos Optimera. Derfor falt valget på dem, fremholder Båtvik.

– Deres avgjørelse

– Norgeshus har varslet oss. Det er en avgjørelse de har tatt som vi bare må forholder oss til. De har vært en stor og viktig kunde som vi hadde ønsket å fortsette samarbeidet med. Vi ser imidlertid lyst på fremtiden også uten Norgeshus, kommenterer konsernsjef Mikkel Sandvik i Mestergruppen.

Mestergruppen er et av landets ledende byggekonsern med en omsetning på 2,8 milliarder kroner som i tillegg til bygevaresalg også står bak boligkjedene Mesterhus og Systemhus.

Norgeshus bygde i fjor 735 nye boliger og var Norges syvende største boligkjede i følge rankinglisten til Boligprodusentene.

Optimera er Norges ledende aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med 140 utsalgssteder i Norge.