Illustrasjon: Veidekke

Veidekke bygger 127 boliger på Løren i Oslo

Veidekke Entreprenør har inngått avtale om bygging av 127 boliger til en salgsverdi på 491 millioner kroner.

Det skriver Veidekke i en pressemelding torsdag.

Veidekke Entreprenør har inngått avtale om bygging av tredje og fjerde byggetrinn på boligprosjektet Gartnerløkka. De to byggetrinnene består av 127 boliger og garasjekjeller. Avtalen er med Lørenvangen Utvikling, som eies 50-50 av OBOS Nye Hjem og Veidekke Eiendom, og samlet salgsverdi på boligene er 491 millioner kroner, heter det i meldingen.

De to første trinnene på Gartnerløkka er, ifølge pressemeldingen, nesten utsolgt, og de første beboerne flytter inn før sommeren 2016. Det ferdige boligprosjektet vil bestå av totalt 244 boliger i fem boligblokker, fordelt på fire byggetrinn. Samlet salgsverdi for boligene i hele prosjektet blir på rundt én milliard kroner, skriver Veidekke.

De fem blokkene blir plassert rundt en stor og solfylt gårdspark på nesten fem mål, beplantet med busker, trær og frukttrær. Det tilbys et bredt utvalg av to-, tre-, og fireroms leiligheter, der leilighetene i første etasje får egen privat hageparsell. I tillegg skal det bygges en barnehage i første og andre etasje av hus fire, der barn som bor i Gartnerløkka vil bli prioritert.

Veidekke samarbeider med Astma- og Allergiforbundet om inneklimaet i prosjektet.

Leilighetssalget på Gartnerløkka har gjort at Lørenvangen Utvikling også har fremskyndet planleggingen av et nytt boligprosjekt på Løren, bestående av rundt 650 leiligheter. Rammesøknad for prosjektet blir trolig sendt inn i høst med salgsstart i vinter, heter det i pressemeldingen.