Illustrasjonsfoto

Arrangerer høringsmøte om felles grunnleggende sikkerhetsopplæring

Nesten 60 deltakere fra hele næringskjeden har meldt seg på HMS-møtet i Næringslivets hus fredag 28. august for kunne påvirke morgendagens sikkerhetsopplæring.

 – Vi håper gjennom dette å få konstruktive tilbakemeldinger og at deltakerne vil gi oss nødvendige

Kari Sandberg

innspill og kommentarer, samtidig som det er viktig for oss at hele næringskjeden får mulighet til å være med på å påvirke hvordan morgendagens sikkerhetsopplæring skal utformes, sier Kari Sandberg, administrerende direktør i Entreprenørforeningen - bygg og anlegg (EBA).
– Vi lurer ikke på om dette er lønnsomt – det er en tydelig sammenheng mellom lønnsomme og ryddige/sikre 

De utførendes forpliktelser i HMS-charteret er: 

1. Sørge for en vesentlig bedring i ryddighet og sikkerhetstilstand på byggeplasser

2. Sørge for at nødvendig verneutstyr alltid er tilgjengelig og i bruk

Partene i fellesskap:
3. Utrede en ordning med felles grunnleggende sikkerhetsopplæring for alle som jobber i BA næringen

prosjekter, sier Sandberg.
Hvert år dør det arbeidstakere på norske bygge- og anleggsplasser. Rundt 100 får varige mèn som følge av skade og ca. 8.000 har skaderelatert fravær. I juni 2014 ble HMS charteret for en skadefri bygg- og anleggsnæring undertegnet. Underskriverne av dette charteret deler en 0-visjon for skader i bygg- og anleggsnæringen og er derfor enige om å samarbeide om en forsterket innsats for å gjøre byggeplassen til et sikkert arbeidssted. Entreprenørforeningen (EBA) er sentral i dette arbeidet sammen med resten av næringskjeden fra arkitekt til utførende.
I charteret har partene forpliktet seg til i fellesskap å utrede en ordning med felles grunnleggende sikkerhetsopplæring for alle som jobber i bygge- og anleggsnæringen.
– EBA har ledet arbeidsgruppen og ønsker å høre næringen og drøfte bakgrunn, formål, innretning og innfasing av en slik sikkerhetsopplæring, legger Sandberg til.

Se hele programmet her