Det var fullt i lokalene da konsernsjef Christian Nørgaard Madsen i Multiconsult ASA presenterte tallene for andre kvartal.

Madsen: - Forsterket driftsfokus gir resultater

Multiconsult kunne onsdag levere gode tall for andre kvartal 2015. – Vi er nå tilbake i hverdagen med god og jevn drift i hele organisasjonen, sier konsernsjef Christian Nørgaard Madsen til Byggeindustrien.

Omsetningen endte på 557,5 millioner, som ga et driftsresultat på før avskrivninger for kvartalet på 71,1 millioner kroner. Dette resultatet er justert for engangskostnader knyttet til børsnoteringen, som beløp seg på 45,3 millioner kroner.

I løpet av det siste året har det vært mye intern aktivitet rundt eierdiskusjonene og etter hvert børsnoteringen.

– Dette ga mye engasjement i organisasjonen, noe som til en viss grad gikk utover den ordinære driften. Når børsnoteringen var landet fikk vi igjen fullt fokus på driften og kom over i mer ordinær gjenge, og vi er meget tilfreds med den økte debeteringsgraden, sier Madsen, som kunne presentere tallene foran en fullsatt sal med analytikere på Hotel Continental i Oslo.
Han peker også på at en reorganisering av driften har gitt positive effekter.

Fornøyd med ordreinngangen
Han er godt fornøyd med aktivitetsnivået i virksomheten.
– Det ser også bra ut for selskapet i tiden som kommer. Ordreinngangen er god, og vi vet at det nå kommer flere store prosjekter innen samferdsel. Innen bygg er det en jevn god drift. Vi ser selvsagt nedgangen innen olje og gass, men vil blir ikke hardt rammet av dette. Utsiktene er dermed lyse for selskapets vei videre, legger han til.

De har den senere tiden rekruttert en god del nye folk inn i organisasjonen, og en stor del av disse er nyutdannede. De er per nå 1.739 ansatte, som er 149 flere enn på samme tid i fjor.

Oppkjøpet av LINK gjennomført
Konsernsjefen har også store forhåpninger til den videre utviklingen av LINK arkitektur, hvor de nå har kjøpt opp hele selskapet. Oppkjøpet skjer med virking fra 15. september. Fra tidligere eide de 32 prosent i arkitektselskapet, som de har gjort siden 2008.

– Vi har over en lengre periode sett på helheten mellom rådgiver- og arkitekttjenestene, og nå er markedet modent for å ta denne satsningen videre. Vi kommer til å la LINK utvikle seg videre på egne ben som et sterkt arkitekturfaglig miljø, men vi vil hente gode synergier rundt dette eierskapet, mener Madsen.

Du kan følge Multiconsult-aksjen her