Illustrasjon: Veidekke

Veidekke bygger om skole i Stockholm

Veidekke har skrevet kontrakt med Skolor i Stockholm om å bygge om Lindeparkens gymnasium i Stockholm.

Det skriver Veidekke i en pressemelding onsdag.

Skolor i Stockholm (SISAB) og Veidekke har skrevet kontrakt om å bygge om og bygge ut Lindeparkens gymnasium i Enskede syd i Stockholm. Oppdraget er en samspillsentreprise med en målpris på 140 millioner svenske kroner før moms, heter det i pressemeldingen.

Lindeparkens gymnasium skal bygges om til en ny grunnskole for 600 barn. Prosjektet er allerede satt i gang, og det er beregnet å være ferdigstilt i oktober 2016.

– Valget av entreprenør falt på Veidekke og datterselskapet Arcona fordi de oppfylte våre krav til hva som skal inngå i en samspillsentreprise med viktige elementer som felles målbilde og stor kunnskap om arbeidet med BIM-modeller, uttaler prosjektansvarlig Annika Norlund i SISAB.

– Veidekke og Arcona er veldig stolte over å ha fått tillit av SISAB til å bygge en ny grunnskole, kanskje det viktigste vi kan bygge for vårt samfunn. Vårt samarbeid er basert på en involverende arbeidsprosess med felles mål for sikkerhet, miljø og kvalitet, der visjonen er et verdiskapende samspill med alle involverte parter. Dette skaper reduserte kostnader, bedre kvalitet og funksjonalitet for kunden, samt høyere effektivitet og sikkerhet for alle aktører i prosjektet, sier Anders Arfvén som leder Veidekkes byggevirksomhet i Sverige.