Administrerende direktør Ruben Jensen i NESO.

NESO vil starte egen bygg-friskole

NESO i Svolvær ønsker å starte opp en egen friskole for tømrerfagene med en årskapasitet på 140 elever.

Det skriverLofotposteni en artikkel på sine nettsider denne uken.

Administrerende direktør Ruben Jensen i Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon (NESO) har en plan for å gjøre noe med Norges håndverkerunderskudd.

– Bygg- og anleggsbransjen er en av landsdelens største næringer, og vi må nå i stor grad løse denne underdekningen ved innleie av arbeidskraft, ofte fra utlandet. Rekruttering til bransjen er derfor en av NESOs mest prioriterte oppgaver, og vi tror en friskole vil være et viktig bidrag, sier Jensen til Lofotposten.

NESO-skolen skal, ifølge artikkelen, bli en skole for snekkere, tømrere, forskalere, murere, jernbindere og betongarbeidere, og er ikke tenkt å omfatte tekniske byggfag som elektro, rørlegger eller VVS-fagene.

NESO har søkt om å få inntil 140 elevplasser, og vil da kunne bli landsdelens største videregående skole i byggfag, skriver Lofotposten.

– Så vidt vi kjenner til vil en slik skole bli landets første friskole innen byggfag, og den første friskolen i yrkesfag i landsdelen, sier Jensen til avisen.

NESOs søknad behandles av Utdanningsdirektoratet, og svar vil foreligge innen 1. april 2016. Friskolen kan derfor tidligst kunne starte opp neste høst dersom godkjenning innvilges, heter det i artikkelen.