Direktør for Kultur- og idrettsbygg KF Oslo (KID), Eli Grimsby, sier til Byggeindustrien at det viktigste for dem er at produksjonen på byggeplassen holder fullt trykk. (Foto: Svanhild Blakstad)

Opptatt av å få full produksjon på Deichmanske

Nylig ble det kjent at kontrakten mellom Nordisk Fundamentering AS og oppdragsgiver Atlant Entreprenør rundt Nye Deichmanske bibliotek er avsluttet. Direktør for Kultur- og idrettsbygg KF Oslo (KID), Eli Grimsby, sier til Byggeindustrien at det viktigste for dem er at produksjonen på byggeplassen holder fullt trykk.

Grimsby forteller at hun ble kjent med utfordringene rundt konflikten mellom Nordisk Fundamentering og Atlant Entreprenør tidlig i forrige uke.

– Vi ble mandag 17. august orientert av vår kontraktspart Atlant Entreprenør om at det var en konflikt mellom dem og deres underleverandør. Det vi da gjorde var å innkalle Atlant til et møte for å gå gjennom situasjonen som var oppstått. I et møte påfølgende dag fikk vi informasjon om status og den videre prosessen. I et nytt møte fredag ble vi orientert om at kontrakten var hevet, og Atlant kom da med informasjon om at en ny underleverandør var på vei inn. Vi skal ha også ha et nytt møte onsdag morgen, sier Grimsby, som håper arbeidet med denne delen av jobben på byggeplassen nå kan komme i gang igjen for fullt.

De ønsker ikke å kommentere påstandene som kommer frem i meldingen fra Nordisk Fundamentering rundt hevingen.

– Dette blir et forhold mellom de to partene, men jeg vil få understreke at vi har fullt fokus på HMS på våre byggeplasser. Både vi i Oslo kommune og jeg personlig er veldig opptatt av dette. Jeg fikk tidlig en grundig gjennomgang av HMS-arbeidet på Deichmanske, og vi forventer at et høyt fokus på HMS blir videreført på byggeplass, sier Grimsby.

Det opplyses at prosjektet i løpet av august passerer 100.000 timer uten arbeidsuhell og skader som har ført til fravær.

Daglig leder Haavard Høie i Atlant Entreprenør ønsker ikke å kommentere påstandene som kommer frem i meldingen fra Nordisk Fundamentering, utover at de er helt uenige i fremstillingen som blir gitt.

– Atlant Entreprenør er ikke enig i påstandene rundt fremstillingen av fakta. Situasjonen er uheldig, men det er god kapasitet i markedet og vi er i ferd med å få inn en ny underleverandør til å utføre jobben. Vi har et rolig forhold til dette, sier Høie.

Grimsby har god tro på at en noe lavere aktivitet en periode ikke vil forsinke prosjektet.

– Det er arbeidet i hele sommer. Det har vært en lavere produksjon i perioden rundt denne konflikten men det er godt håp om å hente dette inn igjen, sier hun.

Kontrakten til Atlant Entreprenør på prosjektet har en verdi på knappe 200 millioner kroner.