Daglig leder og gründer av Kversøy Maskin, Frode Kversøy. Foto: Privat

Feiring Bruk kjøper deler av Kversøy Maskin

Feiring Bruk har kjøpt steinproduksjonen til Kversøy Maskin og overtar drift og mannskap fra 1. september i år.

Det skriver Kversøy Maskin i en pressemelding tirsdag.

Feiring Bruk har kjøpt Kversøy Maskins knuseverk i Skipavik, samt alt tilhørende produksjonsutstyr. Samtlige seks ansatte ved knuseverket får tilbud om å fortsette.

– En forutsetning for salget var at de lokale arbeidsplassene ble videreført. Derfor er jeg veldig godt fornøyd med at nettopp Feiring Bruk nå kjøper kunseverket vårt. Vi har hatt ett tett og godt samarbeid i ett år, og jeg er helt sikker på at både bedriften og folkene våre kommer til å ivaretas på en svært god måte, sier daglig leder og gründer av Kversøy Maskin, Frode Kversøy i pressemeldingen.

Rendyrker virksomheten

Kversøy uttaler at hovedgrunnen til salget er at han ønsker å styrke fokus på entreprenør-virksomheten i Kversøy Maskin.

– Det var entreprenør-virksomheten jeg startet med da jeg stiftet Kversøy Maskin i 2002. Siden den tid har bedriften vokst både i antall ansatte og prosjekter vi har involvert oss i. Heretter blir det full fokus på å utvikle selskapet til et av de beste entreprenør-bedriftene i Nordhordland og Gulen, sier han.

Kversøy Maskin omsatte for 41 millioner kroner i 2014, og hadde 22 årsverk knyttet til bedriften.

Rasjonell drift

Feiring Bruk, som i 2014 omsatte for rundt en halv milliard kroner, overtar steinproduksjonen i Skipavik 1. september for en ukjent sum.

– Kjøpet gir oss en mer rasjonell drift. Vi har i dag åtte mann i arbeid, og med folkene vi nå overtar, får vi en mer stødig drift, sier Edvard Skjervum, driftsleder for mobilknusedelen til Feiring Bruk.