Illustrasjonsfoto: Sindre Sverdrup Strand

Arrangerer kurs med praktisk verdi for anleggslederen

I høst blir Anleggslederskolen arrangert for 13. gang. Til sammen har ca. 200 deltakere fra bygg- og anleggsbransjen gjennomført dette kurset.

Kurset skal gi verdifull kunnskap og innsikt i prosjektgjennomføring.

Anleggslederskolen tar for seg hele byggeprosessen og sammenhengen i prosessene, og skal gi den viktige anleggslederen økt kompetanse i det å lede prosjekter på en bedre, smartere og mer effektiv måte. Kurset går over 12 dager med til sammen fem samlinger. Høstens kurs starter opp 22. september og finner sted i Asker.

- Dette kurset er utviklet og satt sammen i samarbeid med entreprenører – med bakgrunn i det kompetansebehovet vi har sett over flere år, sier leder for Entreprenørskolen i EBA, Lene Jønsson.

Sten Berger jobber som anleggsleder i Ø.M. Fjeld, og er tidligere kursdeltaker.

- Dette er et bredt sammensatt kurs med mye innhold. For meg har det gitt en mye større forståelse av prosjektene fra A til Å. Gruppearbeid med felles gjennomgang var helt suverent, og det var heller ingen ulempe at vi hadde meget gode kursledere, sier Berger.

En annen tidligere kursdeltaker er Christian Alseth, som jobber som anleggsleder i Lemminkainen.

- Jeg tok kurset for halvannet år siden og totalinntrykket av kurset var veldig bra. De aller fleste temaene var relevante. Det har gitt praktisk nytteverdi i hverdagen, særlig det som handler om dialog med byggherre og det å kunne forholde seg til kontraktsstandarder og beskrivelsesstandarder. Vi fikk også grunnleggende innføring i kalkulasjon, som har vært veldig greit å ta med seg videre, sier Christian Alseth.