Veidekkes prosjektleder Jostein Veåsen (t.v.) og ordfører Terje Søviknes i Os kommune undertegner kontrakten.

Foto: Veidekke

Veidekke bygger renseanlegg for Os kommune

Veidekke Entreprenør skrev i går kontrakt om å utføre grunn- og sprengningsarbeidene for det nye hovedrenseanlegget i Os kommune.

Veidekke Entreprenør skrev i går kontrakt om å utføre grunn- og sprengningsarbeidene for det nye hovedrenseanlegget i Os kommune. Oppdraget er verdt 112 millioner kroner ekskl. mva.

Oppdraget innebærer sprengning av adkomst, fjellhall og utslippstunnel på til sammen rundt 100.000 kubikkmeter fast masse (fjell). I tillegg skal Veidekke utføre grunnarbeid som masseutskiftning, planering og etablering av infrastruktur som grøfter og VA-anlegg på Ytre Moberg og i Greidalen.

- Dette er et viktig prosjekt for oss i Veidekke. I dagens tøffe marked er det godt å vise at vi nok en gang er konkurransedyktige på alt fra store komplekse samferdselsprosjekter som E-39, til de mer reinspikka fjelljobbene som denne. Dialogen med Os Kommune tyder på et konstruktivt og godt samarbeid, og gleder vi oss til å begynne med anleggsarbeidene, sier prosjektleder Jostein Veåsen i Veidekke.

Oppstart av byggearbeidene skjer i oktober og de skal avsluttes innen februar 2017. Kontraktssummen inngår i Veidekkes ordrereserve for annet kvartal.