Elisabeth Andreassen. Foto: www.bettan.no

«Bettan» tvinges til å rive strandhus, brygge og peis

Bygningsrådet i Asker forkastet ankesak og nå må artisten Elisabeth «Bettan» Andreassen rive både strandhus, badebrygge og utepeis på landstedet på Brønnøya.

Det er avisa Budstikka som melder dette. Bakgrunnen for rivevedtaket er en omfattende lovlighetskontroll som ble gjennomført i fjor høst på Brønnøya.

Der ble det oppdaget 160 ulovlige eiendommer, hvorav rundt 35 risikerte rivning.

På Elisabeth «Bettan» Andreassens eiendom ble det oppdaget tiltak som bygningsmyndighetene mener strider både mot reguleringsplan, plan- og bygningsloven og statlige retningslinjer for byggetiltak i strandsonen.

Ifølge Budstikka ga bygningsrådet dispensasjon for en flytebrygge og en terrasse, men strandhuset på 9,5 kvadratmeter, en badebrygge på 3,8 kvadratmeter og en utepeis på terrasse fikk ikke dispensasjon.

Andreassen anket vedtaket, men denne er nå forkastet – mot to stemmer.

Arkitektfirmaet som førte ankesaken for Andreassen i bygningsrådet, la vekt på at nesten alt kommunen krevde revet hadde stått der i god tid før Andreassen overtok eiendommen, eller at det var bygg som ersattet tidligere bygg på eiendommen. De mente dessuten at utepeisen ikke er søknadspliktig i det hele tatt.

Dersom « Bettan» skal ha håp om å bevare strandhuset, bryggen og peisen, må hun anke og få gjennomslag hos Fylkesmannen.

Byggeindustrien har forsøkt å komme i kontakt med Elisabeth Andreassen via hennes bookingagent torsdag, uten å lykkes.

Heller ikke Budstikka eller Dagbladet, som har omtalt saken, har fått kommentar fra artisten.