Det er denne masinen, en FlexiRoc T15 (2011-modell), som ble stjålet fra anleggsplassen i Oslo. Serienummeret AVO 11 J 1018 finner man lengst fremme på maskinen. Foto: Privat

Stjålet borerigg kan ha blitt observert i Nord-Norge – nå utlyser entreprenøren finnerlønn

Den 3,3 tonn tunge boreriggen som forsvant fra en anleggsplass i Oslo søndag kveld, kan ha blitt sett i Nord-Norge.

Boreriggen som ble stjålet fra entreprenøren Petter A. Olsen AS, har en nypris på 1,6 millioner kroner eks moms. Nå har entreprenøren fått inn tips i saken.

– Det ene gjaldt en rigg som ble sett i Oslo, men den har vi allerede sjekket ut av saken. Senere ble det observert en rigg på en flyttebil i Nord-Norge. Det kan naturligvis ha vært en lokal en, men vi varslet både etterforskerne i forsikringsselskapet og politiet ved grenseoverganger, sier daglig leder Petter A. Olsen.

Torsdag bestemte han seg for å gå ut med en finnerlønn på 25.000 kroner til den som eventuelt kan bidra til at den verdifulle anleggsmaskinen kommer til rette.

– Det gjør vi fordi det økonomiske tapet blir så stort for oss. For oss så haster det å få den tilbake, både for å minimere tapet, men også for at den skal bli minst mulig misbrukt, sier Olsen, som ikke har gitt opp håpet om å få tilbake boreriggen.

– Nei, jeg er fjellsprenger, jeg, og vi fjellsprengere har alltid trua, ler han.

Boreriggen som ble stjålet fra anlegget på Østensjøbanen, er en FlexiRoc T15 fra Atlas Copco. Petter A. Olsen er underentreprenør for AF på arbeidet med å oppgradere t-banelinja i Oslo.

Maskin:

FlexiRoc T15

8992 00 75 50

Serienr: AVO 11 J 1018

Motor:

Cummins B 3,3

Serienr 68 32 56 89

Hammer:

Cop 1028

Serienr AVO 11D 1410