Rektor Marit Boyesen i det nye auditoriet på Universitetet i Stavanger. (Foto: Statsbygg)

Et av Norges største auditorier åpnet

Et av landets største auditorier er åpnet. Nå tar studentene ved Universitetet i Stavanger i bruk en ny forelesningssal med 650 plasser.

Statsbygg er byggherre for nybygget til Det samfunnsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Stavanger. Det inneholder kontorer, lesesaler, garderober – i tillegg til auditoriet. Tidspunktet for åpningen er god, fordi det aldri har starter flere studenter til grunnstudiene ved Universitetet i Stavanger.

Kommer godt med

– Dette blir et viktig tilskudd til universitetets campusområde. Med rekordmange nye studenter kommer 6.000 kvadratmeter ekstra godt med, sier Statsbygg-sjef Harald V. Nikolaisen, som overleverte bygget til Universitetet i Stavanger onsdag 19. august.

Universitetet i Stavanger har altså fått et av de største auditoriene i undervisningssektoren, med plass til 650 studenter. Til sammenligning har det største auditoriet ved Høgskolen i Bergens nybygg på Kronstad 450 plasser.

Mer plass

– Jeg håper vi har vært med på å forme en god arena for læring og forskning i Stavanger. Og skulle det bli behov for enda mer plass i framtiden, er bygningen forberedt og dimensjonert for en ny etasje, sier Nikolaisen.

Les mer om prosjektet her