Leder - kontroll og godkjenning av bruer

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Vegdirektoratet
FylkeOslo
Søknadsfrist02.09.2015

Vi søker ny kontorleder til å lede arbeidet innen kontroll og godkjenning av bruer og andre bærende konstruksjoner på riks- og fylkesvegnettet.

Stillingen er fast med organisatorisk tilhørighet i Bruseksjonen, Avdeling for trafikksikkerhet, miljø og teknologi (TMT) i Vegdirektoratet. Kontor for kontroll og godkjenning av bruer er ett av tre kontorer ved Bruseksjonen.

Trafikksikkerhet, miljø og teknologiavdelingen er lokalisert med til sammen åtte seksjoner og to staber i Oslo og Trondheim. Avdelingen har et bredt sammensatt fagmiljø med dyktige medarbeidere. Vi har kunnskap på alle nivåer om planlegging, prosjektering, bygging, drift og vedlikehold innen våre fagområder. Vi utveksler erfaring og samarbeider på tvers i hele etaten. Kunnskapen benyttes nasjonalt og internasjonalt. Vi legger vekt på at læringseffekten er høy og dermed gir kunnskap som kan komme etaten til gode.

Bruseksjonen har høy kompetanse og er en attraktiv samarbeidspartner for etatens regioner, konsulenter, universitet og høyskoler, og forskningsinstitusjoner. Vi arbeider tett på bransjen for å videreutvikle norsk brukompetanse og er aktivt med i flere nasjonale og internasjonale tekniske fagkomiteer. Vi ivaretar det faglige ansvaret for planlegging, bygging og forvaltning av bruer. Det innebærer en enhetlig praksis for sikker, estetisk og miljømessig utforming, og kostnadseffektive løsninger helt fra planlegging og gjennom hele driftsfasen.

Ansvar og arbeidsoppgaver for kontoret:

  • lede arbeidet med personal- og budsjettansvar for 10-15 medarbeidere
  • kontroll og godkjenning av bruer som skal bygges, ombygges/forsterkes eller klassifiseres
  • prosjektoppfølging og rapportering
  • medvirkning til videreutvikling av hele brumiljøet
  • bidra til god oppgavestyring på kontorets fagområder inkludert e-room for kontrollsaker
  • delta i utviklin og revisjon av nasjonalt regelverk og tilpasning til internasjonale standarder
  • delta i forskning og utvikling
  • fagansvar for rekkverk og master
  • rådgivning og konkret bistand internt i Vegdirektoratet og til regionene
  • være en del av Bruseksjonens lederteam og bidra til å lede hele seksjonen

Kvalifikasjonskrav, personlig og faglig kompetanse

Vi søker deg som har utdanning fra universitet eller høgskole innen konstruksjonsfag, fortrinnsvis på masternivå, og mer enn fem års erfaring innen prosjektering, forvaltning eller bygging av bruer. Videre har du gode kunnskaper om relevant regelverk. Du er også opptatt av og har interesse for personalutvikling i tillegg til at du har erfaring fra personal- og/eller prosjektledelse. Det er en fordel med internasjonal erfaring.

For kandidater med sterk og allsidig praksis fra de aktuelle fagområdene og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan kravet til formell utdanning fravikes.

I Statens vegvesen ønsker vi å være profesjonelle, fremtidsrettede og inkluderende. Som leder av seksjonen er det viktig at du

  • kommuniserer klart og presist, at du samhandler godt, ser løsninger og kan vise handlekraft gjennom faglig styrke
  • engasjerer medarbeidere og samarbeidspartnere til å tenke i framtidsscenarioer og vurdere hvilke krav dette stiller til det vi leverer
  • jobber målrettet for at Statens vegvesen skal være imøtekommende, ha omtanke for omgivelsene og være tilgjengelig

Alle ledere i Statens vegvesen må ta ansvar for å utvikle sine medarbeidere og seg selv, og være bevisst på at de er rollemodeller og kulturskapere.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Vi tilbyr:

  • introduksjonsprogram og mentorordning
  • egne lederutviklingsprogram og gode muligheter for faglig påfyll
  • fleksitid og gode ordninger for avspasering
  • pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse
  • godt arbeidsmiljø i et flott og lyst kontorbygg med fin beliggenhet ved Alnaelva på Bryn i Oslo, med gode offentlige kommunikasjonsmuligheter

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Vil du vite mer om stillingen kan du kontakte avdelingsdirektør Børre Stensvold, telefon 22 07 34 03/905 24 188

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om det.

Søk stillingen her

Vis flere stillinger: