Fagansvarlig kollektivtransport - Oslo eller Trondheim

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7000 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Vegdirektoratet
FylkeFlere fylker
StedOslo eller Trondheim
Søknadsfrist02.09.2015

Statens vegvesen er pådriver for bedre kollektivtransport i by og distrikt. Transportplanleggingsseksjonen i Avdeling for trafikksikkerhet, miljø og teknologi (TMT) i Vegdirektoratet har et spesielt ansvar for å utvikle strategier og kompetanse knyttet til tilrettelegging for gang-, sykkel- og kollektivtrafikk og bidra til at infrastrukturen er tilgjengelighet for alle. Vi har også et hovedansvar i Statens vegvesen for å utvikle transportmodellverktøy og metoder for å fremskaffe gode beslutningsgrunnlag. Vi har et spesielt ansvar for å utvikle ny kunnskap, kunnskapsspredning og ta ny kunnskap i bruk.

Som nasjonal kollektivkoordinator vil du være med på å utvikle og formidle kompetanse, og gjennomføre tiltak for å bedre transportformens konkurranseevne overfor personbilen.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Du vil bidra til å utvikle fagområdet og legge strategier innen viktige områder som knutepunktutvikling, framkommelighet og finansiering. Arbeidsoppgavene omfatter:

  • å ivareta kollektivtransportens behov i arbeidet med relevante håndbøker for utforming av veg- og gatenett
  • å initiere og gjennomføre FoU-prosjekter
  • å videreutvikle kunnskap om fysisk utforming av kollektivtrafikktiltak
  • overordnede strategier som innspill til Nasjonal transportplan

Stillingen inngår i et tverrfaglig miljø med et bredt spekter av kompetanse innen samfunns- og tekniske/naturvitenskapelige fag. Du vil sammen med oss ha ansvar for å videreutvikle et levende samarbeidsmiljø innenfor kollektivtransport, gjennom bl.a. erfaringsutveksling og faglig rådgivning.

Bakgrunn og ønskede kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som har høyere utdanning (master eller tilsvarende) og god kompetanse knyttet til kollektivtrafikk og bytransport. Omfattende og relevant erfaring innenfor de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning. Du bør ha erfaring med fysisk planlegging av kollektivtrafikktiltak. Vår ideelle kandidat har teknisk kompetanse, planerfaring og erfaring fra utredning/forskning.

Arbeidsoppgavene krever at du har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne. Stillingen krever at du er metodisk og systematisk, at du evner å planlegge og se ting i en større strategisk sammenheng. Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner er viktig i tillegg til initiativ, gjennomføringsevne og organisasjonsforståelse.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Stort engasjement, gode strukturer og faglig utvikling

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og solid fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Du påvirker samfunnsutviklingen, og du får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi trenger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer.

Medarbeiderne våre forteller om spennende arbeidshverdager med god balanse mellom arbeid og fritid.

Vi tilbyr også disse godene:

  • introduksjonsprogram og fadderordning
  • fleksitid og gode ordninger for avspasering
  • pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse
  • gode muligheter for faglig påfyll
  • godt arbeidsmiljø i et flott og lyst kontorbygg med fin beliggenhet ved Alnaelva på Bryn i Oslo, med god offentlig transport, eller kontorsted i Trondheim, Teknobyen om det er ønskelig

Stillingen er fast, og lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Vil du vite mer om stillingen kan du kontakte avdelingsdirektør Anne Ogner, mobil 930 09 732.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om det.

Søk stilling