Skanska-direktør Ståle Rød (til høyre) og rektor ved Veitvet skole, Dag Petter Ulvin.<p>Prosjektleder Kim Alexander Larsen i Skanska Eiendomsutvikling, Skanska-direktør Ståle Rød og prosjektsjef for Skanska Entreprenør, Peter Blume, gledet seg over at åpningen av Veitvet skole.</p>Ordfører Fabian Stang tok seg god tid til å veksle noen ord med elever på Veitvet skole. Bak ham står rektor Dag Petter Ulvin.

Futurebuilt-skole åpnet i Oslo

Mandag kunne Skanska-direktør Ståle Rød med stolthet markere åpningen av Veitvet skole sammen med rektor Dag Petter Ulvin.

Selve åpningen sto Oslo-ordfører Fabian Stang for. Dermed markerte ordføreren også ferdigstillelsen av OPS-prosjektet mellom byggherren Skanska Eiendomsutvikling AS, Skanska Entreprenør AS (totalentreprenør) og Utdanningsetaten i Oslo.

–Vi begynte å bygge i 2013, og skolen sto ferdig i juni, sa prosjektleder Kim Alexander Larsen i Skanska Eiendomsutvikling til Byggeindustrien rett før ordføreren sto for den høytidelige åpningen.

Mange fasiliteter

I tillegg til skolen har Skanska også hatt ansvaret for byggingen av flere idrettsfasiliteter i tilknytning til skolen – en kunstgressbane for syverfotball, to basketballbaner, en sandvolleyballbane, to tennisbaner, et område for friidrett, et skateanlegg, en ballbinge og en flerbrukshall. Sistnevnte skal blant annet brukes også av Oslo Idrettskrets og av Veitvet Sportsklubb.

840 elever

–Den gamle skolen fra 1958 hadde for liten kapasitet til å ta i mot den økende elevmassen. Nå har skolen plass til 840 elever, og i dag starter drøyt 600 barn her, sa Larsen.

Nye Veitvet skole har to mottaksklasser for barn fra krigsherjede land – en klasse på mellomtrinnet, og en på ungdomstrinnet. Totalt vil mottaksklassene ha plass til 30-40 elever.

Link Arkitektur

Link Arkitektur AS står bak utformingen av Veitvet skole, som er miljøklassifisert som et BREEAM-NOR very good-bygg, og har solcelleanlegg på fasaden.

–Skolen er et futurebuilt forbildeprosjekt med spesielt fokus på dagslys og CO2-reduksjon, sa Larsen.

Det er brukt 400 lastebillass med betong til prosjektet, og om lag 800 arbeidere har vært med på byggingen.

Skanska-ansvar i 25 år

–Solcelleanlegget produserer like mye strøm per år som to gjennomsnittlige elbiler bruker på å kjøre fra Oslo til Kina, fortalte prosjektlederen.

Skanska skal både drifte og vedlikeholde Veitvet skole de neste 25 årene, og har valgt å heve kvaliteten på noen av elementene i byggefasen.

–Blant annet har vi hevet kvaliteten på gulvbelegg og fasade, sa Larsen.