Statkraft forbereder solinvesteringer – igjen

Statkraft vurderer igjen mulighetene for å gå inn med investeringer i solenergi, etter at selskapet trakk seg ut i 2010.

Etter en ny gjennomgang har Statkraft vurdert mulighetene og funnet to veier å gå, skriver nettstedet Sysla Grønn.

Den ene går ut på å bygge og selge solkraftverk, men beholde rollen som operatør av kraftverket. Den andre er å installere solpaneler på næringsbygg og inngå kraftkjøpsavtale eller leasingavtale med eieren av bygget.

– Statkraft er ikke først og fremst en teknologiutvikler eller finansiell investor, men vi er sterke på å selge og integrere fornybar energi i markedet. Foreløpig ser vi på markeder hvor vi allerede er representert, Jürgen Tzschoppe, konserndirektør for markedsoperasjoner og IT.

Storbritannia, India, Tyskland og Tyrkia fremheves som de mest aktuelle markedene per nå.

På spørsmål om hvorfor Statkraft igjen vurderer solenergi etter å ha gått ut i 2010, svarer Tzschoppe at det den gang var høyere kostnadsnivå og behov for betydelige subsidier for utbygging av solkraft.

– Daværende støtteregimer var ustabile, og Statkraft vurderte det som riktig å trekke seg ut. Andre selskap som ble værende, har måttet ta tap i ettertid, sier han.

Nå mener konserndirektøren at situasjonen er vesentlig annerledes og peker på at prisene har sunket dramatisk de siste ti årene.