Håkan Magnusson

Innlegg: Stadig bedre

Fokus på ferdigheter, adferd og rutiner gir de tryggeste takene. Dette uansett metoden og materialvalget kundene ønsker.

Håkan Magnusson

Administrerende direktør i Icopal

Icopals tilbud for tette tak dekker alle behov: Bitumen, PVC og flytende membranløsninger. Ulike bygninger har forskjellige behov, og byggeiere har ulike preferanser. I noen tilfeller er PVC best egnet, i andre bitumen. Dette må kundene selv få velge, og vi gir gjerne gode råd om hva som er best i hvert tilfelle. Vår rettesnor i 120 år har vært ønsket om å være rådgiver og tilbyder av løsninger som fjerner problemer og gir de beste og tryggeste resultatene. Det er viktig å forstå at vi ikke bare tilbyr bitumen, men er også en stor leverandør av PVC med mange millioner kvadratmeter produsert hvert år. Dette gjør oss til en av de største og bredeste aktørene i markedet. Vår forskning og utvikling håndteres av flere hundre fagpersoner. Dette gir Icopal-konsernet unik kjennskap til- og kunnskap om ulike systemers styrker og begrensninger. Denne innsikten deler vi gjerne med våre interessenter.

Opplæring og sertifisering er nøkkelen til robuste tak
Antall uhell og branner forårsaket av varme arbeider har i 15 år vært i markant nedgang, og de svært få tilfellene vi kjenner til, skyldes feil forårsaket av personell som ikke har fått opplæring i varme arbeider. At det har vært en svært positiv utvikling bekrefter også Finans Norge og vi støtter Hildegunn Bjerke i hennes syn om at det er viktig at vi alle beholder dette fokuset. Satsningen på opplæring og kompetanse har vært avgjørende. I taktekker-kjeden Team Icopal er dette noe av det viktigste vi gjør. Uansett materiale eller løsning, det blir hverken tett eller sikkert om ikke håndverkeren leverer den kvaliteten som han/hun kan være stolt av. Det handler om ferdigheter, adferd og rutiner. Målet må være at vi i fellesskap utvikler de beste svarene og tilnærmingene som gjør at alt blir sikrere, tryggere og bedre for ekspertene som tekker taket og for de som eier/bruker bygget. Vi samarbeider gjerne med andre leverandører, partnere, kunder og organisasjoner som Finans Norge for å gjøre alt enda tryggere og bedre. Uansett metode: Vi lover å jobbe for at det hele tiden kommer smartere og mer robuste løsninger for alle behov og metoder.