Illustrasjosnfoto

Standard Morgen setter fokus på trafikksikkerhet

Standard Norge i samarbeid med Vegdirektoratet, NITO ved NITO Veg- og trafikksikkerhet og Norges Lastebileier-Forbund inviterer til frokostmøte onsdag 19. august om hvordan man kan jobbe systematisk med trafikksikkerhet i egen virksomhet ved hjelp av NS-ISO 39001.

Trafikksikkerhetsarbeidet i Norge skal være basert på nullvisjon om at det ikke skal forekomme ulykker med drepte eller hardt skadde i vegtrafikken. Innen 2024 skal antallet reduseres til 500. Skal man få til dette er man avhengige av at de som kjøper og leverer transporttjenester jobber systematisk med trafikksikkerhet i egen virksomhet. Den internasjonale standarden for trafikksikkerhet, NS-ISO 39001Styringssystemer for trafikksikkerhet – Krav med brukerveiledning, skal bidra til å forebygge alvorlige hendelser i trafikken.

Standarden skal være relevant for alle typer transportvirksomheter, både offentlige og private, store og små. Standarden er et verktøy for å bygge sikkerhetskultur i en virksomhet og beskriver konkret hva som kreves av et styringssystem for vegtrafikksikkerhet. NS-ISO 39001 ble lansert her i landet ved overrekkelse til vegdirektøren i oktober 2013. Foreløpig er det bare to virksomheter som er sertifisert etter standarden, men det er stor aktivitet hos aktørene for å utarbeide systemer som tilfredsstiller kravene i NS-ISO 39001.

Myndigheter og bestillere av transport har også et økendefokus på trafikksikkerhet. En av disse er Spenncon, som også skal holde et innlegg på konferansen rundt hvilke krav de stiller til transportørene.

Det er ikke minst viktig i august når det handler om å trygge skoleveien for skolebarn som skal starte et nytt skoleår.

Les merom arrangementet her