En gåte. Hvor mye fjell ble tatt ut i forbindelse med rassikringen av Skåbuvegen i 2011-12? Erling Rolstad og Statens vegvesen er langt ifra enige (foto: Jørn Hindklev).

Saksøker Statens vegvesen for 46 millioner kroner

Entreprenøren Erling Rolstads oppdrag med rassikring av Skåbuvegen i Oppland i 2011-12 ble langt mer omfattende enn planlagt. Nå saksøker entreprenøren Statens vegvesen for 46 millioner kroner.

Det er gd.no som melder at Erling Rolstad mener at Statens vegvesen skylder entreprenøren 16 millioner kroner i sluttoppgjør. I tillegg mener Rolstad at konflikten har medført at entreprenøren har tapt andre oppdrag for Statens vegvesen.

− Rolstad mener tapet utgjør i størrelsesorden 30 millioner kroner, og krever erstatning etter rettens skjønn, sier Rolstads advokat Wilhelm Hopen hos Advokatfirmaet Thallaug til gd.no.

Konflikten skal ha startet med en anbudsjobb til 6,2 millioner kroner der Rolstad skulle fjerne 14.000 kubikk med fjell.

− Det endte på 130.000 kubikk, noe vi kan dokumentere. Vi har skannet hele fjellområdet. Ny avtale ble gjort, men fortsatt mener Vegvesenet at det bare dreier seg om 99.000 kubikk, sier daglig leder Egil Rolstad til gd.no.

Han er sjokkert over etatens oppførsel.

–Vi har hatt mange oppdrag for dem over flere år, men her bruker de makta si så det holder, uttaler han til gd.no.

Statens vegvesen mener det ikke er noe spesielt med denne saken.

− Tvister i forbindelse med sluttoppgjør kan oppstå, og da er det greit å få belyst det i rettsapparatet, sier fungerende avdelingsdirektør Jan Nørstegård til gd.no.

Det er berammet to rettsaker i forbindelse med konflikten; en i september i år og en i februar 2016.