Den Tekniske Messen 2015 holdes i år ved Exporama Senteret. Utstillingshallen er på nesten 8000 kvadratmeter.

Den Tekniske Messen: Mulighetenes arena

Fremtidens produksjonsmetoder er temaet når Den Tekniske Messen 2015 arrangeres på Exporamasenteret 15. – 18. september.

Anita Helene Hall (t.v.), Sverre Gabrielsen og Gry Ingebretsen hos Maskingrossisternes Forening, ønsker velkommen til Den Tekniske Messen 2015 og ser frem til fire spennende og interessante messedager i september.

Både nasjonale og internasjonale leverandører vil vise frem det ypperste innen ny teknologi, maskiner og utstyr.

Det er i år 17. gangen Maskingrossisternes Forening (MGF) arrangerer Den Tekniske Messen og i år er messen lagt til Exporamasenteret. Den Tekniske Messen er en ren fagmesse for teknologi, mekanisk produksjon, automatisering, logistikk, energi og miljø. MGF venter mange besøkende fra prosess- og verkstedindustrien, offshore- og treindustrien, miljø- og energisektoren, verksteder, offentlige etater i kommune-Norge, Forsvaret og ikke minst fra Tekniske fagskoler og ingeniørhøyskoler, til Hellerudsletta de fire messedagene i september.

I utstillingshallen på 7800 kvadratmeter vil leverandører vise frem det nyeste og ypperste av verktøy og maskiner. Årets messe blir en viktig møteplass for brukere, kunder og leverandører. I løpet av de fire messedagene vil det bli holdt en rekke interessante foredrag, med temaer som «Materialteknologi», «3-D print i metall» og «robotteknologi». I tillegg vil det bli arrangert en rekke praktiske brukerseminarer på utstiller-standene.

– Når vi åpner dørene den 15. september vil hele utstillingshallen være full, men det er foreløpig fortsatt mulig for leverandører å booke stand, sier direktør Anita Helene Hall i Maskingrossisternes Forening.

Spennende foredrag

Siste nytt innen materialteknologi er temaet for foredragene første messedag. Under de spennende foredragene vil man få en innføring i hardmetall, støping i bronse, aluminium brukt under ekstreme forhold, hardanodisering av aluminium og bearbeiding av plast. Foredragsholderne er fagpersoner fra blant annet SINTEF og leverandørene.

Dag to er viet 3D print i metall – additiv tilvirkning og serieproduksjon. Her vil man blant annet få en innføring nye produktmuligheter som denne teknologien åpner for og hvordan den kan brukes i serieproduksjon. Et norsk-amerikansk 3D-eventyr vil bli presentert og hvordan 3D er på vei mot industrialisering. Representanter fra forskermiljøer, leverandører og industridesign er blant foredragsholderne til dette spennende temaet.

Torsdag, messens tredje dag, vil en rekke utstillere ha praktiske brukerseminarer på standene. Her vil maskiner og utstyr bli demonstrert, og det blir selvfølgelig mulig for besøkende å stille spørsmål underveis.

Siste messedag er det automatisering ved bruk av robotsystemer som er tema under fagseminaret. Her vil det bli presentert løsninger på hvordan små kompakte roboter som raskt og enkelt kan omstilles, er lønnsomme allerede ved små produksjonsserier.

– Tidligere styreleder i MGF, Sverre Gabrielsen, har bidratt stort og lagt ned mye arbeid i å få på plass det spennende og interessante fagseminaret til årets messe, sier Anita Helene Hall.

Forskningsdagene

Den Tekniske Messen 2015 er en del av Forskningsdagene. Dette er en nasjonal, årlig festival der alle typer forsknings- og kunnskapsbaserte institusjoner inviteres til å vise fram sin virksomhet for allmennheten på nye og spennende måter.

Gjennom en rekke forskjellige arrangementer kan mennesker i alle aldersgrupper og på alle kunnskapsnivåer få et innblikk i forskningens verden.

Arrangementene består blant annet av utstillinger, debatter og demonstrasjoner.

Innholdet i Forskningsdagene er det de lokale arrangørene som står for. Disse er offentlige og private bedrifter og organisasjoner.

– Vi er veldig fornøyd med at vi er en del av Forskningsdagene og at Den Tekniske Messen kan bidra inn i dette flotte arrangementet, sier Hall.