<p>Gullranke er en klatrende plante som sies å være den tøffeste. Tvinn den rundt en stokk, eller som her, rundt sin egen potte. Fine lyse bladmønstere får man om planten får litt lys – gullranke er forøvrig skyggetålende. I denne potten bor den sammen med en yngleildtopp.</p> Foto: Foto: OBPIldtopp finnes i en uendelig mengde varianter og farger, og kan blomstre lenge. Også denne lagrer vann og må ikke vannes for ofte. Foto: Foto: OBPNesten som en vannlilje står Pilea – en tålmodig venn som tåler å vente litt på vanningsdagen Foto: Foto: OBPSedum sieboldii har en utrolig evne til å lagre vann i bladene, må ikke vannes for ofte! Kan gjerne få en lys plass i rommet. Kan få lekre rosa blomster. Foto: Foto: OBP

Bedre trivsel med planter på studenthybelen

Det er ikke bare-bare å leve sammen med en student, som kanskje for første gang skal klare seg ute i den store verden uten familiens gode omsorg. Planter er viktig for trivsel og helse, men hva i all verden skal man velge til den håpefulle?

August og studiestart nærmer seg, og mange unge skal ut i verden på egne ben.

Hybler er ofte tette og små, og kan gjøres friskere og mer fristende med grønne blader og enkle blomster. I små rom kan det være viktig å unngå blomster og planter med mye duft, men velger man friske grønne blader, og gjerne sukkulenter kan både plante og student trives sammen!

Triks for nybegynneren for å planten akkurat sånn passe mye vann:

· Kjenn på jorda. Er den fuktig, litt nede i jorden, trenger den ikke mer vann

· Det skal aldri, bortsett fra i vanningsøyeblikket, stå vann i potten – heller for lite vann enn for mye

· Selvvanningspotter er en genial oppfinnelse, som gjør at nesten alle planter kan trives. Spør i butikken, så finner du en som passer for deg

· Bruk smarttelefonen til noe nyttig: Legg inn en påminnelse til deg selv om å sjekke planten ukentlig

Eksempler på planter som klarer seg med nybegynnerens stell: Gullranke, Pilea, Sedum sieboldii og ildtopp (se bildekarusell).