Mann i 50-årene tiltalt for grov korrupsjon

En mann i 50-årene skal ha mottatt over to millioner kroner fra et tysk og et østerriksk firma som han forhandlet med på vegne av sine norske arbeidsgivere. Nå er han tiltalt for grov korrupsjon.

Det var Skatteetaten som først anmeldte mannen ved starten av 2013. Da det ble kjent, leverte også bedriftene han jobbet for i Trondheim og på Østlandet inn anmeldelser på mannen, skriver Adresseavisen.

– Pengene han mottok var en motytelse for at hans arbeidsgivere valgte nettopp disse firmaene, og motytelsen ble holdt skjult for arbeidsgiverne, sier politiadvokat Aage Sliper Midling i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Mannen, som jobbet for selskaper som kjøpte og solgte anleggsmaskiner, skal ha mottatt pengene mellom 2007 og 2013. Den tiltalte erkjenner å ha mottatt pengene, men avviser at det er snakk om grov korrupsjon, opplyser hans forsvarer Harald Krogstad.

– Spørsmålet er om det er korrupsjon i det hele tatt. Det var hans jobb i begge de norske firmaene å skaffe til veie rimeligst mulig betongbiler, sier Krogstad. Ifølge forsvareren ba imidlertid ikke mannen om samtykke til å motta provisjon.

Saken kommer opp i Sør-Trøndelag tingrett i desember. Strafferammen er på inntil ti år.