Den nye dronen i aksjon.

Ny drone fra Norgeodesi

Norgeodesi har benyttet sommeren til testing og sertifisering av nyheter, som den nye Multirotor-dronen fra Trimble.

Den nye dronen ble sertifisert i Buchholz, Hamburg. Her deltok Norconsult, GeoVest og Norgeodesi fra Norge.

- Norgeodesi introdserte droner i Norge for oppmålingsbransjen på Vei og Anlegg for tre år siden, det vingebaserte systemet Gatewing X100, som nå er videreutviklet til et fullautomatisert høyhastighetssystem, Trimble UX5. Metoden er nå anerkjent og vi kan nå presentere det nye systemet, Multirotor som del av vår portefølje innen UAV/RPAS, der transport og montering innen bygg og anleggindustrien nå også er mulig, i tillegg til kartlegging, oppmåling og inspeksjoner, sier adm. dir. Joh Einar Solhaug i Norgeodesi.


Trimble er nå partner med Service-Drone, leverandør av Multirotor. Multirotor inngår i konseptet for Trimble sin portefølje innen datafangst- og Vison-teknologi, som nylig ble utvidet i en ny serie totalsstasjoner fra Trimble, S7 - S9 og punksky mulighet fra fotogrammetri-roveren, Trimble V10.

- Multirotor G4 serien er en allsidig, effektiv og presise UAS.droner. Med flygestabiliserende 2 - og 3- akser sensorer, tre-bladsrotorer og avanserte kameraer, der en kan spesialtilpasse enheter til flere applikasjoner som landmåling, fotogrammetri, inspeksjon, ulykker og transport. Mulitrotor-systemet ble i utgangspunktet spesialdesignet til krevende filminnspillinger med bruk av blant annet det høyteknologiske Canon EOS-1D C, Blackmagic 4K Cinema kameraet. Nå benyttes Multirotor med sine stabilisatorteknologi til andre krevende oppgaver, legger Solhaug til.

Fra sertifiseringsarbeidet i Hamburg tidligere i sommer.