Foto: Sporveien

Pilene peker oppover etter effektivisering i Sporveien

I Sporveiens årsrapport for 2014 peker de fleste pilene oppover for Sporveien.

Effektivisering og mer miljøvennlig drift har lønt seg. Driftsresultatet for 2014 ble på 298 321 000 kroner, som var 75 042 000 kroner mer enn for 2013.

– Dette er først og fremst et resultat av Sporveiens satsing på effektivisering, sier konserndirektør for økonomi og finans, Anders Riiber.

Fjorårets resultat gir en driftsmargin på 7,1 prosent, og det er Riiber fornøyd med.

– Dette er en veldig forbedring fra 2012 da vi hadde en driftsmargin på 2,9 prosent. Det blir en mye sunnere økonomisk situasjon og dette gir oss igjen for eksempel bedre betingelser i finansmarkedet, sier Riiber.

- Grunnen til at vi får lov til å bygge det resultatet vi nå har, er at vi gikk fra en 1-års avtale til en 3-års avtale med Ruter. Der avtalte vi at inntektene fra Ruter skulle være mer uavhengige av kostnadsnivået. Dette gir oss bedre rammebetingelser.

- Vi vil investere i utstyr og infrastruktur slik at vi kan jobbe enda mer effektivt og ikke minst få til enda mer hensiktsmessige arbeidsprosesser og bedre løsninger for de ansatte, sier Riiber. Dette innebærer blant annet bedre verkstedfasiliteter, nye og bedre arbeidsmaskiner og IT/infrastruktur og bedre verktøy.

- I 2014 hadde vi egeninvesteringer på ca. 100 millioner kroner, sier Riiber.